Quantcast
Channel: Bilete de Avion – eSky Blog
Viewing all 77 articles
Browse latest View live

Dubrovnik, Verona, Palma de Mallorca: noile vedete ale vacanţei 2011

$
0
0

In ultimii 2-3 ani, printre destinaţiile de vară preferate ale românilor au figurat, la loc de frunte, Italia, Turcia, Cipru şi Grecia. Anul acesta pare să aduca schimbari din acest punct de vedere, chiar dacă lucrurile nu s-au schimbat încă radical. Turcia sau insulele greceşti rămân în continuare vedetele acestei veri pentru turiştii români, însă încet, alte locaţii tentante devin tot mai căutate.
E vorba de Verona, Dubrovnik si Palma de Mallorca, tot mai des vizitate de români, judecând dupa numarul în creştere de bilete de avion şi rezervări hoteliere înregistrate de eSKY.ro în ultimele 6 luni.
Dubrovnik este un oraş croat aflat la malul Adriaticii, de altfel una din cele mai căutate destinaţii turistice din zonă, supranumit şi “Perla Adriaticii”. Atrage datorită peisajelor naturale unice, cât şi datorită vestigiilor istorice – de altfel, UNESCO a inclus centrul vechi al oraşului în patrimoniul universal, din 1979.

Dubrovnikfoto

Verona, supranumita si “Piccola Roma”- “Mica Roma”, este fără îndoială una din cele mai frumoase aşezări din Italia, fără să se bucure totuşi de numărul mare de turişti al Cetăţii Eterne. Frumuseţea oraşului l-a inspirat pe Shakespeare să imagineze aici povestea celor mai celebri îndrăgostiţi ai lumii, Romeo şi Julieta. De altfel, oraşul şi-a păstrat extrem de bine arhitectura renascentistă şi aerul boem. Valoarea istorică şi culturală a oraşului au fost recunoscute de UNESCO, astfel că Verona a fost inclusă în patrimoniul universal.

Veronafoto

Palma de Mallorca este renumită pentru viaţa de noapte tumultoasă. Este capitala insulei Mallorca şi are numeroase atracţii de oferit turiştilor, pe lângă celebrele cluburi: clădiri gotice ridicate cu secole în urmă, peisaje naturale spectaculoase, muzee, vestigii istorice, plaje superbe, sate pescăreşti boeme.

Palma de Mallorcafoto
Citiţi comunicatul de presă aici.

Post to Twitter

The post Dubrovnik, Verona, Palma de Mallorca: noile vedete ale vacanţei 2011 appeared first on esky ro.


Blue Air modifică taxa de bagaj la cală

$
0
0

blue airCompania aeriană low-cost Blue Air modifică, începând cu 25 iulie 2011, taxa de bagaj la cală, de la 16 la 17 euro/ bagaj/ segment de călătorie, în cazul în  care acesta este achitat în momentul achiziţionării biletului de avion.

Această taxă se adaugă la preţul biletului afişat pe site şi se aplică pentru fiecare piesă de bagaj/ segment de zbor achiziţionat.

În situaţia în care bagajul este achitat la aeroport (la plecare, în cadrul formalităţilor de check-in/ ticketing), taxa de 30 euro/ bagaj/ segment de călătorie rămâne neschimbată.

La Blue Air, fiecare pasager are dreptul la 4 bagaje de cală, iar greutatea maximă admisă a unei piese de bagaj de cală este de 32 kg. Greutatea bagajelor de cală nu poate fi cumulată între doi sau mai mulţi pasageri.

În cazul infanţilor (copii cu vârsta între 1 lună şi doi ani) Blue Air acceptă gratuit câte un bagaj la cală de cel mult 32 kg. În cazul în care însoţitorii aduc pentru infant un cărucior alcătuit din una sau mai multe piese, acesta va fi considerat bagaj de cală. Orice bagaj suplimentar al infantului va fi taxat conform condiţiilor de călătorie, precum bagajul unui adult.

Pentru informaţii suplimentare vizavi de politica Blue Air sau a altor companii aeriene, contactaţi serviciul nostru de Relaţii Clienţi, la 031 100 3759 (031 100eSKY), luni-vineri de la 8.00 la 20.00 şi sâmbătă de la 10.00 la 15.00.

foto

Post to Twitter

The post Blue Air modifică taxa de bagaj la cală appeared first on esky ro.

La ce e bună gheața!

$
0
0

Plănuiți să plecați la Londra și nu știți când? Mai aveți la dispoziție câteva zile până la sfârșitul lunii noiembrie să profitați de promoția la biletele de avion pentru Londra. Să nu credeți că nu aveți ce să faceți în Ianuarie!

Între 13 și 14 Ianuarie, la Londra se desfășoară Festivalul de Sculpturi în Gheață, unde puteți descoperi ce alte întrebuințări mai are gheața, în afară de a răcori băutura din pahar.

icemain

Ice-sculp1

creative-ice-art15

ice-sculp-3

creative-ice-art05

creative-ice-art02

ice-sculp

Promoțiile pentru biletele de avion cu destinația Londra sunt disponibile pana la 30.11.2011. Compania Wizz Air oferă tariful de 19,99 EUR, iar Blue Air 34,99 EUR!

Post to Twitter

The post La ce e bună gheața! appeared first on esky ro.

Cum am vorbit continuu la telefon 278 de zile din 365

$
0
0

La nivel global, cele mai importante premii acordate în industria aviatică sunt World Airline Awards. În 2011, acestea au fost acordate după cum urmează de către cei 18.8 milioane de pasageri din 100 de ţări care au votat:

-          Premiul pentru „World’s Best Airline” – Cea mai bună companie aeriană din lume -  a revenit liniei Qatar Airways. Pe locurile 2, respectiv 3 au urmat Singapore Airlines și Asiana Airlines.

-          Cea mai bună companie aeriană din Europa a fost Turkish Airlines, pe locul doi clasându-se Swiss International Air Lines, iar pe trei, Lufthansa.

-          La capitolul low-cost, cel mai votat operator din lume a fost AirAsia, iar în Europa –  EasyJet, urmat de Air Berlin și Norwegian Air.

banner mail

În ce ne priveşte, începem noul an prin a vă anunța premiile pe care și noi, echipa eSKY.ro, le-am obținut în 2011.

Dacă anul trecut Travelport ne-a premiat cu „Online rising star 2010”, anul acesta am fost răsplătiți cu “Outstanding business performance 2011”şi “Top customer 2011”.

Outstanding business performance 2011

Top customer

De la compania de asigurări Travel Guard Chartis am primit premiul pentru “Cea mai mare rată de conversie a asigurărilor de călătorie 2011”.

Chartis

Pentru noi, bilanțul pe anul 2011 arată cam așa:

-          Am reușit să ne dublăm echipa

-          Agenții noștri au emis un total de 60 000 de bilete de avion

-          Am primit de la voi 203 319 de apeluri, cu o medie de 720 de apeluri pe zi

-          Durata totală a apelurilor a fost de 6 687 ore, ceea ce înseamnă că am vorbit continuu la telefon timp de 278 de zile!!!

-          Cel mai scump bilet de avion a costat  3597,39 EUR

-          Cea mai îndepărtată călătorie a fost facută la Christchurch, Noua Zeelandă, pe o distanță de 17 353 km.

-          Ca destinații exotice, ați călătorit prin Thailanda, Ecuador, Haiti, Martinica, Bahamas, Curacao, Barbados, Malaezia.

-          Cele mai căutate destinații în 2011 au fost Roma și Londra

Acestea sunt, pe scurt, realizările noastre în anul care tocmai s-a încheiat. Ne bucurăm că ne-ați ales și în 2011, iar după numărul mare de rezervări înseamnă că am reușit să vă oferim serviciile de calitate de care ați avut nevoie!

Pentru 2012 ne dorim să rămâneţi alături de noi şi nu uitaţi: eSKY, locul de unde începe orice călătorie!

La multe călătorii şi La Mulți Ani!

Post to Twitter

The post Cum am vorbit continuu la telefon 278 de zile din 365 appeared first on esky ro.

Primăvara aduce noi destinații

$
0
0

Companiile ariene pun la bătaie bilete de avion pentru Budapesta, Verona și Palma de Mallorca!

Începând cu 25 martie 2012 veți putea ajunge mult mai ușor în Budapesta - supranumită Parisul de Est. Biletul de avion este de la 23.37 euro. Capitala renăscută a Ungariei, situată undeva între simplitatea tradițiilor și luxul din vest, împărțită de Dunăre în cartierele Buda și Pesta, abundă în monumente și atracții istorice.

Budapestasursa

Datorită lui Shakespeare, orașul Verona este considerat chiar mai romantic decât Veneția. Destinația este potrivită oricărui turist, iar printre cele mai importante atracții se numără: Basilica San Zeno Maggiore, Palatul Barbieri și Piata Bra, Balconul Julietei, Porta dei Leoni, Arco de Gavi, Palatul Maffei, Muzeul Castelvechhio – fortăreață din Verona, transformată în muzeu ce deține o serie de sculpturi, picturi și statui.

Bilete de avion disponibile de la 45.29 euro începând cu 23 Iunie 2012.

verona

sursa

Palma de Mallorca, faimoasă pentru plajele sale, marea azurie și locurile pline de istorie, este una dintre destinațiile cele mai populare din Spania. Catedrala Santa Maria de Palma, Castelul Bellver, Palatul Almudaina, Plaza Mayor sunt cateva dintre locurile cele mai interesante de văzut.

Din 25 Iunie, bilete de avion sunt disponibile de la 125.64 euro.

Catedral_von_Palma_de_Mallorca

palmasursa

Mai multe informații puteți afla de pe www.esky.ro sau sunând la Serviciul de Relații Clienți 031 100 3759!

Post to Twitter

The post Primăvara aduce noi destinații appeared first on esky ro.

Top 5 destinaţii de vacanţă în Europa

$
0
0

Vacanţa de vară nu reprezintă “mare” pentru toţi, mulţi dintre noi vor să viziteze locuri noi, acesta este cel mai bun mod de relaxare pentru, preferă să călătorească în loc să stea pe plajă la soare.

Pentru cei care dau marea pentru experienţe noi, vă prezentăm mai jos topul celor mai iubite 5 destinaţii din Europa. Ne-am gândit la Europa pentru că momentan ne este mult mai uşor să ajungem, bugetul nu trebuie să fie foarte mare, iar companiile aeriene pun bilete în vânzare la tarife atractive.

Porto, Portugalia – aici vei fi uimit şi încântat de autenticitatea şi mirosul de istorie din tot oraşul, iar dacă eşti atras de lucruri noi, Porto poate fi şi un oraş cosmopolit. Găseşti de la mâncare bună şi un centru istori umitor desemnat de UNESCO Patrimoniu Cultura Mondial la muzee, parcuri, baruri.

Viena, Austria – în Oraşul Muzicii vei găsi hoteluri exclusiviste,  în special de-a lungul Rinului, aproape de palatele de o frumuseţe rară.  Oraşul este uşor de vizitat şi compact, cele mai multe obiective turistice se află în centrul oraşului. Capitala Austriei abundă de obiective ce atrag turiştii din toată lumea, în fiecare an.

Dubrovnik, Croaţia – vacanţa în Croaţia trebuie să înceapă în Dubrovnik cu o promenadă în Stradun sau Placa, strada principală, pentru a vă face o idee despre unul dintre cele mai frumoase oraşe de la Mediterană. Oraşul uimitor de piatră este înconjurat de ziduri înalte de 1,940 m. Un tur prin cel de-al doilea cel mai vizitat muzeu în aer liber din lume vă va tăia respiraţia.

Praga, Republica Cehă – încă din Evul Mediu, Praga a fost cunoscută ca unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Ca şi Roma, oraşul a fost construit pe 7 coline de-a lungul râului Vtala, care curge prin oraş pe o distanţă de 31 km. Pentru a explora oraşul din scoarţă în scoarţă ai nevoie de zile întregi, Praga nu se lasă descoperită uşor.

Florenţa, Italia – capodoperele se regăsesc peste tot în Florenţa, excesul de geniu este prezentat la fiecare pas, iar oraşul în sine a devenit o operă de artă. În 1982, oraşul a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Oraşul familiei Medici şi leagănul Renascentismului a devenit una dintre cele mai mari comori a umanităţii.

Sursa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Post to Twitter

The post Top 5 destinaţii de vacanţă în Europa appeared first on esky ro.

Program de lucru – 15.08.2012

$
0
0

În data de 15.08.2012, Serviciul Clienți 031 100 3759 va fi disponibil în intervalul orar 10:00 – 18:00. Pentru rezervări on-line puteţi folosi în continuare formularul de pe site.

Post to Twitter

The post Program de lucru – 15.08.2012 appeared first on esky ro.

Cele mai bune staţiuni de schi din Europa

$
0
0

O vacanţă de schi într-una dintre frumoasele staţiuni din Europa este cu adevărat o binecuvântare pentru pasionaţii de sporturi de iarnă. Peisajele sunt extraordinare, în special în Alpi, mâncarea tradiţională este gustoasă, iar o ieşire cu prietenii este cea mai bună soluţie pentru a ne încărca bateriile.

Majoritatea staţiunilor de schi îşi deschid porţile la începutul lunii noiembrie şi le închid la sfârşitul lunii aprilie.

 

Franţa

Val d’Isere

Val D’Isere a devenit cunoscută datorită lui Jean-Claude Killy, un iubitor al muntelui care a câştigat Triple Crown of Alpine Skiing la Olimpiada de Iarnă din 1968. Staţiunea oferă 300 km de pârtii şi zone amenajate pentru sporturile de iarnă şi o privelişte de nedescris. Aproape de staţiune sunt pârtiile Tignes. Schiorii experţi vor găsi în Val D’Isere paradisul, pârtiile sunt înclinate la 55 de grade, în special pe Tour de Charyet. Există şi pârtii amenajate pentru începători. Cele 5 teleschiuri şi cele 2 telescaune sunt puse la dispoziţia turiştilor gratuit.

Cele mai bune opţiuni: Col d’Iseran, o zonă din staţiune, oferă  unele dintre cele mai bune privelişti asupra Alpilor. Pasionaţii de munte se vor îndrăgosti la prima vedere.

Sezonul 2012 – 2013: 26 noiembrie – 1 mai

Cum să ajungeţi acolo: Ajungeţi foarte uşor de la aeroporturile din Lyon sau din Geneva, ambele se află la o distanţă de 3 ore de staţiune. De la aeroport luaţi trenul către Bourg St. Maurice care este la aproximativ 30 km de Val D’Isere.

Courchevel

Courchevel nu este doar o staţiune în Trois Vallée, Franţa, este şi cea mai mare pârtie de schi din lume. Zona are o suprafaţă de 1 300 acri. Staţiunea oferă, de asemenea, 6oo km pentru trasee montane, 66 km pentru trasee coss-country şi 10 piste de schi. În zona pistelor de schi se află restaurantele pentru cei dornici de o pauză, iar priveliştea este minunată.

Cele mai bune opţiuni: Acestă staţiune este ideală pentru schiorii începători şi intermediari, deoarece aici puteţi găsi şcoli de schi şi zone special amenajate pentru a vă testa abilităţile. De exemplu, zona ZEN oferă trasee largi, curăţate în permanenţă, iar la Stop Zone puteţi să vă încercaţi competenţele de oprire rapidă.

Sezonul 2012 – 2013: 11 decembrie – 25 aprilie

Cum să ajungeţi acolo: La Courchevel se poate ajunge uşor cu de la aeroporturile internaţionale Geneva şi Lyon, ambele se află la doar două ore distanţă.

Andorra

Pas de la Casa

Andorra este un principat mic aflat între Franţa şi Spania în estul Pirineilor şi este cunoscută pentru cele mai bune staţiuni de schi. Datând din 1957, Pas de la Casa este cea mai veche staţiune din Andorra. Pas de la Casa oferă 31 de lifturi şi 100 km de trasee. Zona de schi din Andorra este cunoscută şi ca “Ibiza pe gheaţă”, aşa că puteţi profita din plin de viaţa de noapte din staţiune.

Cele mai bune opţiuni: Staţiunea a fost, recent, interconectată cu staţiunea Soldeu/ El Tatar. Schiorii din Pas de la Casa au acces acum la pistele de schi abrupte pentru care Soldeu este cunoscută. Ambele zone de schi fac parte din Grandvalira, fapt pentru care puteţi cumpăra un singur permis de acces pentru ambele pârtii.

Sezonul 2012 – 2013: 26 noiembrie – 15 aprilie

Cum să ajungeţi acolo: Aveţi trei opţiuni, puteţi să luaţi un autobuz sau să închiriaţi o maşină de pe Aeroportul Andorra La Vella sau puteţi să veniţi din Barcelona sau Toulouse cu autobuzul.

Eleveţia

Davos

Davos este locul perfect în zona montană a Elveţiei. Aici găsiţi terenuri amenajate pentru toate tipurile de sporturi de iarnă. Staţiunea a fost iniţial construită ca un centru de recuperare pentru pacienţii de tuberculoză, datorită altitudinii mari şi a răsăritului superb. Astăzi, Davos oferă turiştilor 300 km de pârtii. Staţiunea este cunoscută şi pentru terenurile amenajate pentru alte tipuri de sporturi de iarnă, cum ar fi hockey pe gheaţă, patinaj sau săniuş.

Cele mai bune opţiuni: Această staţiune este o nouă Mecca pentru pasionaţii de snowboard. Aici se află trei şcoli diferite de snowboarding.

Sezonul 2012 – 2013: Sezonului începe 25 noiembrie şi 23 decembri.

Cum să ajungeţi acolo: Cel mai uşor este să luaţi trenul din Zurich şi în două ore o să fiţi în Davos.

 Zermatt

Pasionaţii de schi, mai mult ca sigur, îşi doresc să ajungă pe muntele Matterhorn, în staţiunea Zermatt.

Zermatt ia cu uşurinţă premiul pentru cel mai original oraş de schi, cu străduţe pietruite şi magazine de unde puteţi cumpăra turtă dulce. Zermatt este un oraş unde nu o să vedeţi ţipenie de maşină pe străzi, iar caii trag căruţele care fac legătura cu gondola, exact ca într-un basm. Aici găsiţi 350 km de trasee marcate şi  20 km pe Gheţarul Zermatt Theodul.

Cele mai bune opţiuni: Peisajul de aici este de neegalat, fiecare imagine este demnă de cărţi poştale.

Sezonul 2012 – 2013: Staţiunea este deschisă pe tot parcursul anului.

Cum să ajungeţi acolo: Zermatt se află la patru ore de Zurich.

Sursa: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Post to Twitter

The post Cele mai bune staţiuni de schi din Europa appeared first on esky ro.


New York – then and now

$
0
0

Deşi este departe, iar biletele de avion nu sunt tocmai accesibile, fascinantul New York se află pe multe liste cu destinaţii ce trebuie cucerite într-o viaţă. “Oraşul care nu doarme niciodată”, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, este cel mai mare din lume.

New York este format din 5 districte: Manhattan, Queens, Brooklyn, Richmond şi Bronx. Cel mai mic ca dimensiune, dar cel mai aglomerat din punct de vedere al densităţii populaţiei este Manhattan, care a fost şi a rămas centrul uriaşei metropole.

Oraşul este impresionant prin arhitectura sa, în special datorită zgârie norilor ce se regăsesc printre cele 2,5 milioane de clădiri de tot felul, de la cele mai sărăcăcioase la cele mai luxoase.

Primul zgârie nori construit a fost construit în 1902 şi avea doar 20 de etaje. Următorul, care a devenit ulterior un simbol al oraşului, este Emire State Building în 1931. Clădirea are 102 etaje,  440m înălţime şi a fost construită în totalitate din beton şi sticlă. Clădirea este vizitată zilnic de 2 milioane de turişti, care pot ajunge la ultimul etaj în mai puţin de 1 minut cu unul dintre cele 72 de lifturi.

Oraşul în care în anii 1830 se producea iluminatul cu gaze, iar în 1870 se ridicau primele fabrici, astăzi este cel mai mare centru financiar, comercial, industrial şi cultural al Statelor Unite ale Americii.

Sursa: 1

Post to Twitter

The post New York – then and now appeared first on esky ro.

Călătoriile din februarie, energie pentru un an întreg

$
0
0

Ca-n fiecare an, şi în 2014 ne propunem să fim mai buni, mai grijulii cu noi şi cu ceilalţi, mai aplecaţi spre plăceri şi relaxare decât spre griji şi fuga nebună după lucruri. În spiritul acestor “apucături” de început pe care le încurajăm şi care sperăm să ne ţină tot anul, vă propunem o listă de locuri din lume unde ne putem ţine de relaxo-plan fără nici cea mai mică problemă. :-D

Fie că e vorba de destinaţiile clasice, populare în orice anotimp, fie că e vorba de unele ceva mai diferite, colţurile acestea de lume ne vor da energia de care avem nevoie pentru întreg anul. :-D Bonus: promoţiile la biletele de avion pentru luna februarie, o lună a reducerilor de care e şi păcat să nu profităm. Iată, deci, pe unde ne dorim să descoperim relaxarea luna viitoare:

 

Berlin, Germania, cu bilete de la 48 €

 

Istanbul, Turcia, cu bilete de la 101 €

 

Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu bilete de la 60 €

 

Roma, Italia, cu bilete de la 15 €

 

Tel Aviv, Israel, cu bilete de la 40 €

 

Nisa, Franţa, cu bilete de la 40 €

 

Geneva, Elveţia, cu bilete de la 24 €

 

Hong Kong, cu bilete de la 640 €

 

Veneţia, Italia, cu bilete de la 15 €

 

Casablanca, Maroc, cu bilete de la 190 €

 

Londra, Marea Britanie, cu bilete de la 40 € 

 

Lisabona, Portugalia, cu bilete de la 170 €

 

Singapore, cu bilete de la 341 €

 

Valletta, Malta, cu bilete de la 107 €

 

Larnaca, Cipru, cu bilete de la 24 €

 

Barcelona, Spania, cu bilete de la 29 €

 

Deci, unde mergem în februarie? :-) Propuneţi şi alte destinaţii? Aşteptăm sugestiile voastre în comentarii.

 

Post to Twitter

The post Călătoriile din februarie, energie pentru un an întreg appeared first on esky ro.

Aplicația eSKY.ro pentru mobil, acum și pentru iOS

$
0
0

Acum ceva vreme, vă dădeam una dintre cele mai bune vești pentru un călător: lansarea aplicației eSKY.ro pentru mobil. Așa cum v-am promis, revenim cu încă o veste bună. Aplicația este acum disponibilă și pentru dispozitivele iOS.

Aplicația eSKY.ro pentru mobil, acum și pentru iOS

Ce înseamnă asta e că, indiferent de tipul dispozitivului pe care îl folosiți, Android sau iOS, economisiți timp în planificarea călătoriilor, pentru a-l folosi așa cum doriți. Ori că preferați să pregătiți bagajul cu grijă, ori că vă doriți mai mult timp pentru întâlnirile cu prietenii pentru a alege locurile pe care le veți descoperi împreună, aplicația vă va fi de mare folos.

În plus, cadoul nostru este valabil în continuare, atât pentru utilizatorii de Android, cât și cei de iOS. Oferim 5 € reducere la fiecare bilet rezervat, indiferent de destinație sau perioadă.

Versiunea pentru iOS a aplicației eSKY.ro a fost realizată respectând aceleași standarde ridicate de tehnologie pentru a vă pune la dispoziție o modalitate ușoară și rapidă de a rezerva în siguranță bilete de avion. Astfel, folosind-o, aveți acces la cea mai variată ofertă din România, din care să alegeți varianta care vi se potrivește cel mai bine.

Un bilet se rezervă în trei pași simpli: introducerea detaliilor de călătorie (plecare, sosire, număr de călători) și căutarea ce afișează rezultate în câteva secunde, alegerea zborului potrivit dintre zeci de opțiuni și verificarea detaliilor specifice (orar, aeroport etc.) și introducerea datelor călătorilor, cât și a celor de plată (prin card sau transfer bancar).

Între timp, ambele versiuni (și pentru Android, și pentru iOS) au primit câteva îmbunătățiri, dintre care cea mai importantă e cea de filtrare. Cu ajutorul ei, putem alege zborul potrivit pentru noi în funcție de tip (cu sau fără escale), ora de plecare și cea de sosire, companii aeriene și aeroporturi.

Așadar, descărcați gratis varianta potrivită – din Google Play sau App Store – și bucurați-vă de călătorii împlinite. Dacă vreți să contribuiți la îmbunătățirea aplicației, spuneți-ne în comentarii sau la adresa marketing@eSKY.ro ce funcții noi v-ar plăcea să introducem, iar echipa noastră de specialiști vă va împlini dorințele. :-)

Post to Twitter

The post Aplicația eSKY.ro pentru mobil, acum și pentru iOS appeared first on esky ro.

Vacanță la munte? Transportați gratuit echipamentul pentru pârtie!

$
0
0

Iarna aceasta, mai precis, în perioada 30 octombrie 2016 – 25 martie 2017, călătorii care aleg să își petreacă timpul liber pe cele mai apreciate pârtii de ski din Europa, vor putea să își transporte gratuit echipamentul sportiv* în călătoria cu avionul.

Printre cele mai apreciate pârtii de ski din Europa, se numără:

  • Elveția – Alpi
  • Suedia – Alpii Scandinavi
  • Torino – Alpii Graici
  • Viena – Alpi
  • Sofia – Munții Bulgariei
  • Praga – Krkonose

 

Elveția

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța de iarnă sau, pur și simplu, un weekend-break în Alpii elvețieni, aici veți găsi cabane retrase și stațiuni pline de liniște, perfecte dacă doriți să vă relaxați. Călătorii care preferă resort-urile de lux, pot găsi în Elveția unele dintre cele mai frumoase stațiuni în care se pot bucura de cazare la cele mai înalte standarde, mâncare delicioasă și pârtii perfecte.

În sudul lacului Geneva, puteți găsi zona de ski Les Portes du Soleil, care cuprinde douăsprezece stațiuni franceze și elvețiene, alături de ”Les Trois Valees”, care este considerată cea mai mare regiune de ski din lume, datorită celor 650 km de pârtie.

Stațiunea elvețiană St. Moritz este una cu o tradiție bogată și o atmosferă de poveste, iar zona de ski amenajată la cele mai înalte standarde mondiale, a găzduit în anul 1956 Jocurile Olimpice de iarnă.

 

Suedia

Datorită poziției geografice, fiind situată în nordul Globului, Suedia este o țară cu numeroase regiuni montane, ceea ce o face destinația ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Dacă vă doriți să petreceți vacanța de iarnă într-o stațiune special amenajată pentru sporturile pe zăpadă, la cele mai înalte standarde și cu cele mai moderne echipamente și pârtii, Suedia este locul perfect.

Printre cele mai apreciate stațiuni montane din Suedia, se numără: Are, Vallasen, Tandadalen-Hundfjaellet, Riksgränsen, Branas.

Stațiunea Are este considerată una dintre cele mai mari zece stațiuni din lume și este, de asemenea, cea mai mare stațiune de ski din Suedia. Lacul înghețat, peisajele pitorești, plimbările cu sania sau snowmobilul, patinajul, schiatul, pescuitul la copcă și multe alte activități specifice iernii vă așteaptă aici alături de întreaga familie. De asemenea, este important să știți faptul că aici puteți găsi pârtii de ski pentru începători și intermediari.

Stațiunea Vallaseneste stațiunea din Suedia dedicată începătorilor și copiilor, așadar, este, de asemenea, ideală pentru vacanțele petrecute alături de întreaga familie. Datorită echipamentelor moderne producătoare de zăpadă artificială, stațiunea Vallasen este deschisă pe parcursul întregului sezon.

Stațiunea Tandadalen-Hundfjaellet este cunoscută pentru cei 45km de pârtie, dintre care 18 sunt dedicate începătorilor. Pârtiile lungi și late  din această stațiune sunt line și ușor de parcurs, iar datorită lor, dar și datorită grădiniței de ski și altor activități distractive specifice, această stațiune este ideală pentru copii.

Stațiunea Riksgränsen – este cea mai nordică stațiune de ski din lume și este preferata aventurierilor, datorită diversității zonelor de ski, atât amenajate, cât și neamenajate.

Stațiunea Branas – este  ideală pentru schiorii intermediari, datorită celor peste 18 piste pentru sporturi de iarnă, care au o lungime totală de aproximativ 12km. Această stațiune este ideală pentru familiile cu copii care deja știu să schieze la nivel mediu.

Ofertă bilete de avion Stockholm >> http://bit.ly/ofertă_Stckh

 

Torino

Alpii Graici pot fi destinația ideală de vacanță pentru schiorii profesioniști și pasionații de sporturi de iarnă, datorită pârtiilor abrupte care constituie o provocare pentru aventurieri și curajoși, dar și datorită amenajării acesteia.

Stațiunea Bardonecchiaeste situată în provincia Piemonte și este celebră pentru că în anul 1909 a găzduit primul campionat de ski din Italia, iar în anul 2006 a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarnă la probele de snowboard.

Austria

Una dintre destinațiile preferate de pasionații de sporturi de iarnă este Austria, datorită poziționării sale geografice, în Europa Centrală, între Germania, Italia și Ungaria, dar  și datorită reliefului său, preponderent din unități montane.

Stațiunea Semmeringeste una dintre cele mai apropiate stațiuni față de Viena, distanța dintre acestea fiind de 100km, care pot fi parcurși în aproximativ o oră cu automobilul. Stațiunea se află la altitudinea de 1000m și oferă puține activități interactive, însă este cea mai cunoscută din Austria și este potrivită pentru călătorii care caută o vacanță relaxantă și liniștitoare.

Stațiunea Otscher – situată la vest de Viena, este o stațiune în care tradițiile s-au păstrat datorită satului Lackenhof din apropiere. Stațiunea se află la o distanță de aproximativ 2 ore de condus față de Viena și se află la o altitudine de 810m înălțime față de nivelul solului.

Stațiunea Annaberg – este situată în Mostviertel, în vecinătatea muntelui Otscher. Aceasta este una dintre cele mai mari stațiuni de ski din apropierea orașului Viena, față de care se află la o distanță de 116km.

Stațiunea Monichkirchen–Marienseeeste o stațiune montană de dimensiuni mici, situată la mai puțin de o oră de mers cu automobilul față de Viena, mai exact 98km,  în sud-vestul orașului.

Stațiunea Sankt Corona am Wechsel – este a treia stațiune situată la o distanță mică față de Viena, mai exact 98km și puteți ajunge aici în aproximativ o oră de mers cu automobilul.

Ofertă bilete de avion Viena >> http://bit.ly/ofertă_Viena

 

Bulgaria

Munții Bulgariei sunt o alegere înțeleaptă în orice anotimp, datorită peisajelor și monumentelor naturale, traseelor pentru drumeții, climei blânde mediteraneene, reliefului diversificat, dar și datorită pârtiilor perfecte, special amenajate pentru toate categoriile de schiori, care sunt des comparate cu ale munților Alpi.

Cele mai apreciate stațiuni turistice din munții Bulgariei sunt: Bansko, Borovets, Chepelare și Pamporovo.

Stațiunea Bansko – este una dintre cele mai cunoscute stațiuni bulgare și este localizată în centrul parcului Național Pirin, ideal pentru drumeții. Bansko este apreciată pentru tradiția și cultura locală, dar și pentru cele mai delicioase sortimente de vinuri și mâncare.

Stațiunea Pamporovo – este ideală pentru schiorii începători, datorită pârtiilor accesibile și ușor de coborât, iar sistemele moderne de iluminare, fac ca pârtia să fie perfectă pentru schiat pe timp de noapte. Așadar, această stațiune este ideală pentru întreaga familie.

Stațiunea Borovets – este cea mai veche stațiune din Munții Bulgariei, iar în prezent este una dintre cele mai dezvoltate și modernizate de aici. Borovets este o stațiune exclusivistă și se poziționează printre cele mai apreciate din întreaga Europă.

Stațiunea Chepelare – este situată în Munții Rhodopi și este destinată vacanțelor de familie, datorită pârtiilor special amenajate pentru toate categoriile de schiori, de la începători, la avansați.

Ofertă bilete de avion Sofia >> http://bit.ly/ofertă_Sofia

 

Cehia

Deși munții Cehiei nu au altitudini la fel de impresionante ca și Alpii, aceștia sunt ideali pentru vacanțele alături de familie, datorită diversității activităților pe care le puteți desfășura aici.

De asemenea, Cehia este locul ideal de a petrece vacanța de iarnă, atât pentru schiorii profesioniști și pasionații de sporturi de iarnă, cât și pentru începători, datorită celor peste 200 de pârtii de ski care se găsesc pe întreaga suprafață a țării, care însumează peste 450 de km. Pârtiile de ski sunt echipate cu cele mai moderne aparaturi, surse de iluminare, tunuri de zăpadă și alte echipamente.

Stațiunea Skiareal – este situată în munții Krknose și se află la aproximativ două ore de mers cu mașina pornind din Praga. Stațiunea are peste 25 de pârtii acoperite în procent de 95% cu zăpadă artificială.

Stațiunea Lipno Ski – se află în Sumava și este special amenajată pentru copii.

Cehia este una dintre cele mai generoase țări din Europa în materie de stațiuni montane, printre care:

Bouřňák, Boží Dar, Dlouhá Louka, Klínovec, Plešivec, Sokolov, Český Krumlov, Frymburk, Horská Kvilda, Kašperské Hory, Lipno, Srní, Železná Ruda și alte peste 200 de stațiuni.

Indiferent ce destinație veți alege pentru vacanța de iarnă sau, pur și simplu, pentru un weekend-break, nu uitați să vă împachetați și echipamentul special pentru sporturi extreme!

Ofertă bilete de avion Praga >> http://bit.ly/ofertă_Praga

 

*Beneficiați de opțiunea de transport gratuit al echipamentelor de iarnă, pe orice cursă TAROM, în limita a 23kg.

Se consideră echipament de iarnă:

– o pereche schiuri + o pereche clăpari + o pereche bețe /per pasager

sau

– o placă de snowboard + o pereche de clăpari /per pasager

 

Post to Twitter

7 motive să vizitezi Santorini

$
0
0

 

Obișnuit cu ritmul alert din timpul anului, am tendința să fiu la fel de agitat și în concediu – iau la picior marile orașe și mă întorc mai obosit decât am plecat. Anul acesta (vârsta e probabil de vină) mi-am pus în gând să fiu imaginea vie pentru “dolce far niente”. Așa că am căutat cea mai frumoasă insulă grecească – Santorini –  dar și cele mai bune motive pentru care să mă opresc acolo timp de o săptămână.

De ce să alegi Santorini ca destinație de vacanță?

Toți cei care au vizitat Santorini mi-au spus același lucru: „N-am văzut în viața mea apă mai frumoasă!” “Plajele sunt absolut spectaculoase!” “Până și lumina bate diferit acolo, o să vezi!”
Fiind una dintre cele mai populare insule ale Greciei, Santorini te frapează într-adevăr din prima cu senzația de Mic Eden: nisipuri fine în care să-ți afunzi degetele, plaje micuțe unde te poți răsfăța cu cocktailuri colorate, marea de un albastru hipnotizant, căsuțe albe tradiționale cu aer boem și soare plăcut. Dacă sună ca o imagine de pus pe desktop, ei bine, chiar este.
Santorini găzduiește 13 sate și mai puțin de 14.000 de locuitori, însă pe timp de vară, mii de turiști se adună aici, curioși să descopere insula.

Ce e de văzut?

1. Caldera
Caldera este principala atracție din Santorini și totodată o minune a lumii, așadar este un must-see pe listă. Aici se află vulcanul Thera – datorită erupțiilor, peisajul este atât de sălbatic, încât uneori ai senzația că ai aterizat direct într-un scenariu SF.

2. Capitala insulei Santorini – Fira
Poziționată la 10 km față de portul Athinios, Fira oferă o priveliște nemaipomenită asupra vulcanului Thera. Majoritatea clădirilor au fost construite în perioada invaziei venețiene, inclusiv bisericile-dom albastre și verandele. Deși ai putea crede că este izolat și liniștit, satul nu duce deloc lipsă de cafenele, baruri, restaurante și cluburi de noapte.

3. Satul Oia
Mult mai liniștit comparativ cu capitala, Oia este dominat de o atmosferă calmă, relaxantă, de numeroase taverne și magazine, precum și hoteluri și pensiuni cochete. În plus, caracteristic Greciei, este împânzit de căsuțe albe, dar și de bisericuțe ascunse, domuri albastre și străduțe pietruite.

Peisajele sunt cele care fac însă diferența: ele au fost catalogate drept cele mai “instagramabile” de către turiști, apusurile devenind chiar un obiectiv turistic în sine! Majoritatea preferă să fotografieze momentul de pe zidurile vechiului castel venețian Kastro.

4. Plajele

  • Armeni – plajă micuță la care poți ajunge fie pe jos (prin coborârea a 291 de trepte), fie cu măgarul (da, ai citit bine!); nu te avânta să cauți facilități însă – turiștii au acces doar la o tavernă mică în zonă.
  • Katharos – plajă mică acoperită cu pietriș negru și pietricele, dominată de prezența a două roci situate chiar în mijlocul fâșiei; accesul pe plajă se face de pe drumul ce duce spre Portul Ammoudi.
  • Baxedes-Paradisos – la 3 km de Oia, este recomandată familiilor cu copii mici pentru că apele nu sunt foarte adânci, lucru puțin neobișnuit pentru Santorini. Ca facilități, vei găsi șezlonguri cu umbrele, taverne și restaurante.
  • Vorvoulos – ceva mai izolată și mai puțin cunoscută, plaja este situată la 3.7 km de Fira. Este numai bună pentru cei care doresc să se relaxeze în solitudine sau să înoate nestingheriți în apele turcoaz.

5. Muzee și porturi

  • Muzeul Maritim – fondat în anul 1950, muzeul are și o mică bibliotecă, pentru cei pasionați.
  • Moara de Țesut – locul ideal de unde îți poți cumpăra țesături tradiționale și produse alimentare locale.
  • Portul Ammoudi – se poate ajunge aici fie prin coborârea a  235 de trepte, fie prin închirierea unui măgar. Din port, poți lua o croazieră spre insula Thirassia.

 

6. Restaurante alese

  • Restaurantul 1800, amplasat într-o vilă din secolul XIX în Oia, e bogat în preparate locale și vinuri alese.
  • Katharos Lounge – situat tot în Oia, localul te îmbie cu bucătărie mediteraneană și vegetariană, fiind popular nu doar datorită felurilor de mâncare delicioase și sănătoase pe care le servește, ci și datorită priveliștilor.

7. Mai mult decât plajă
Pentru că îmi place întotdeauna să am și un plan de rezervă, am căutat și câteva activități care să nu implice (neapărat) leneveală. Dacă și tu ești explorator de felul tău, iată ce te-ar putea interesa:

  • Cățărări
  • Scufundări
  • Plimbări cu măgărușul
  • Degustare de vinuri
  • Windsurfing
  • Yoga
  • Sporturi de apă
  • Masaj
  • Shopping
  • Evenimente

Spre exemplu, Festivalul de Jazz are loc în luna iulie și adună o multitudine de artiști locali și internaționali.

Apoi, Festivalul Ifestia (“Festivalul Vulcanului”), are loc  în luna august și este o reprezentație de erupție a vulcanului prin focuri de artificii, însoțită de diverse evenimente, concerte și dansuri.
Tot în luna august, are loc Festivalul Megaron Gyzi în Centrul Cultural din Fira. Acesta include mai multe evenimente, însă în mod special concerte de jazz, muzică clasică, dar și expoziții de artă.
Fiind cu dorul de ducă deja activat, am găsit deja câteva zboruri low cost pentru Atena aici.

 

5 locații mai puțin știute pe care trebuie să le vizitezi în Rhodos

$
0
0

Vacanta in Rhodos

Cauta Hotel Cauta Hotel Inchiriaza Masina

Așa cum povesteam săptămâna trecută, am început de curând să caut motive de ducă prin Grecia. După ce am investigat atent Santorini, a venit rândul insulei Rhodos să fie supusă testului. Primele bile albe au fost deja adjudecate: nisipuri fine, ape incredibil de albastre, peisaje demne de pus ca fundal pe desktop și variante de relaxare cât cuprinde. Dacă mai pui și oferta last minute a celor de la Aegean Airlines la socoteală, ai deja planul de vacanță pe 2017 asigurat. Și dacă ți-aș spune că mai am niște secrete extra pentru tine?

De ce să alegi Rhodos ca destinație de vacanță?

Supranumită “Insula Soarelui”, Rhodos este cea mai mare insulă din grupul Dodecanez, dar și una dintre cele mai vizitate din Grecia.

În cazul în care ești un pasionat al contrastelor, atunci aici e locul tău: ai un întreg carusel de plaje amenajate și sălbatice, pasaje dramatice de coastă, munți împăduriți cu pin, cetăți vechi și localități rustice.

Punctul principal de atracție pentru turiști este Orașul Vechi – cu un aer extrem de romantic, locul este ideal pentru o vacanță în cuplu. Clădirile orașului, începând de la palate și biserici gotice, până la moschei, piațete sau fântâni – toate oferă o aură extrem de boemă locului.

Cu siguranță vei vrea să bifezi cele mai căutate obiective turistice de aici:

  • Castelul Venețian
  • Palatul Marilor Maeștri
  • Valea Fluturilor
  • Ferma de struți
  • Acropola din Rhodos

Vacanta in Rhodos

Acropola din Rhodos

Pe lângă acestea, am mai găsit încă 5 atracții de văzut, plăcut și bifat în vacanța ta!

  1. Alexandra Gold

Situat în strada Sokratous, numărul 18, magazinul este recunoscut pentru bijuteriile și obiectele sale unice din aur. O idee bună dacă ești pasionat, dar și dacă ești în căutare de cadouri fine și prețioase.

  1. Kalogiru Art

Amplasat lângă Palatul Marilor Maeștri, pe strada St.Panetiou, numărul 30, magazinul este un must see pentru pasionații de antichități. Plin de obiecte unicat, îți vei găsi mai mult ca sigur un suvenir potrivit.

  1. Green Shop

Situat pe strada St. Sokratous, numărul 143, magazinul este specializat în produse de îngrijire corporală, toate obținute din ingrediente naturale, dar și în diferite sortimente de uleiuri de măsline, condimente, lichioruri, dulciuri tradiționale grecești – halva din susan sau baclavale.

Vacanta in Rhodos

  1. Pafutto

Dacă ești în căutare de o  activitate de seară reconfortantă, oprește-te pe strada Evripidou, numărul 10 – în fiecare seară, au loc reprezentații muzicale live ale unor artiști locali sau contractați din străinăte. În plus, muzica bună este întreținută cu o listă atrăgătoare de vinuri europene și grecești.

  1. Casino Rhodos

Dacă te simți norocos, îți sugerez să mergi pe strada Papanikolaou, la numărul 4G. Cazinoul îți pune la dispoziție o paletă largă de opțiuni prin care poți (încerca) să îți multiplici banii de cheltuială pentru vacanță.

Chiar dacă nu ești pasionat al jocurilor de noroc, locația este multifuncțională, astfel că poți să alegi ce îți dorești: o masă bună la un restaurant, un cocktail colorat la unul dintre cele 7 baruri, un centru de relaxare deschis toată noaptea (dotat cu sute de aparate și jocuri pe bază de sloturi) sau zeci de jocuri de masă.

Vacanta in Rhodos

Dacă destinația începe să îți facă și ție cu ochiul, am o ofertă last minute pentru tine: până pe 12 mai,  poți lua bilete de avion către Rhodos cu 15% reducere prin Aegean Airlines! În plus, dacă rezervi și camera de hotel în același pachet, ai până la 30% reducere la cazare.

Pont de călător: biletele se vând extrem de repede, așadar asigură-te că prinzi un loc și rezervă chiar acum!

Cauta Hotel Cauta Hotel Inchiriaza Masina

De ce să alegi avionul pentru rutele interne – experiențe de călător mioritic

$
0
0

Din București de la €70     Din Timișoara de la €109     Hotel de la €22/noapte

Anul trecut de Valentine’s, mi-am zis să-mi scutesc consoarta de cina clasică într-un restaurant unde până și mămăliga e la supra preț. În schimb, am planificat un city break romantic la Cluj – cu gândul că o să ne plimbăm lejer pe străzi mai puțin poluate și că o să ne pupăm ca guguștiucii 3 zile. Planul meu a avut însă o hibă: iubitori de road trip fiind, am zis să plecăm din capitală cu trenul. După 11 ore de stat la o cușetă suprapopulată și lipsită de aer, romantismul s-a cărat mai rapid ca vânzătorii ambulanți fără autorizație la filajele poliției. Anul acesta, mergem la TIFF (tot la Cluj) – și îți dau 3 motive pentru care o să aleg avionul în detrimentul mașinii sau trenului.

 

1. Păstrează pierdutul vremii pentru destinație, nu pentru drum

 Când am planificat mini-vacanța, ne-am zis (naivi) că o să fie ca o aventură: o să străbatem țara în lung și-n lat și o să admirăm peisajele cu nasul lipit de geam. Că o să ne povestim toate lucrurile din lume și o să ne conectăm la niveluri neștiute de alte cupluri. Aiurea! Am făcut 11 ore la dus și 9 ore la întoarcere (un fleac!) – într-adevăr, am aflat cam tot ce era de aflat unul despre altul. Probabil că cel mai important lucru pe care l-am aflat  a fost că nu mai vrem city break în care să stăm mai mult pe drum decât la destinație. Cu mașina – aceeași poveste: chiar și ca șofer cu experiență, o excursie la drum lung prin țară este extrem de obositoare și există riscul să pierzi timp extra cu somnul după.

PRO AVION: Drumul durează extrem de puțin – uneori, mai puțin decât ai face într-o zi aglomerată prin trafic de la muncă până acasă. Spre exemplu, pe ruta București-Cluj faci undeva la 55 de minute. În plus, stai relaxat și nu-ți scoți ochii cu nimeni la semafor.

 

2. Vacanța începe de când pleci de acasă

Deși sunt încă tânăr (mă rog, e discutabil), am decis că nu mai vreau să fac compromisuri când e vorba de propria-mi relaxare. Statul claie peste grămadă în tren este boem la 18 ani, însă mai târziu e doar prilej de blestemat zile. La fel și cu mașina – stresul de a fi prins în trafic, drumurile neîntreținute, riscul de accident, grija alimentării cu benzină, toate astea îți fură din bucuria plecării în vacanță. De ce să adaugi surse de nervi când scopul final e să scapi de griji?

PRO AVION: Spre deosebire de celelalte alternative, condițiile sunt net superioare: bilete rezervate online simplu și ușor, spațiul de transport mult mai curat, aer condiționat la discreție, toalete la îndemână și foarte bine întreținute, liniște pe durata călătoriei. Șanse să intri in spiritul de vacanță? Foarte ridicate.

 

3. Bani, bani, bani

Ai putea crede că ai mai multe șanse să economisești bani dacă pleci în vacanță cu mașina sau cu trenul decât dacă alegi avionul.  Această percepție e încă destul de puternică la nivel de societate, deși companiile aeriene low cost au înflorit exponențial în ultimii ani. Vei fi surprins: la dus (cușetă) spre Cluj, îmi amintesc că am dat în jur de 160 RON, iar la întoarcere undeva la 100 RON. Deci aproximativ  57 EUR în total. În schimb, pentru Rusalii, anul acesta am găsit bilete de avion la aproape același preț!

PRO AVION: Diferența la buzunar între mașină/tren și avion nu mai este atât de mare ca în anii trecuți. În funcție de perioadă și de promoțiile companiilor aeriene, poți prinde bilete la aceeași sumă sau chiar la prețuri mai mici!

 

Epilog

Clujul este superb. Motiv pentru care anul ăsta l-am trecut din nou pe lista de vacanță.

Cinefil de fel, pun două bucurii laolaltă și o să bifez și Festivalul Internațional de Film Transilvania, care (numai bine!), pică în weekendul prelungit de Rusalii.

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru zilele acestea, îți recomand să-ți iei chiar acum biletele de avion – ai plecare din București de la 70 eur, dar ești liber să explorezi și opțiunile din celelalte orașe.

În plus, dacă îți iei și cazare în aceeași tranzacție, ai până la 30% reducere la camera de hotel!

Dispoziție activată: liber la distracții locale!

Din București de la €70     Din Timișoara de la €109     Hotel de la €22/noapte


Top 5 atracții gratuite pe care le poți vizita în Paris

$
0
0

Când am vrut să plec în vacanță pentru prima dată la Paris, m-am pregătit mental pentru daune maxime-n buget – știam că orașul e în top 10 cele mai scumpe destinații din lume, așa că mi-am făcut cruce și am anticipat tot ce era mai rău. Noroc cu colega mea, Irina, care, pe lângă faptul că e puțin compulsivă și iubește listele, poate să-ți recite tot ce de văzut în orașul ăsta și-n somn (n-am verificat, dar sunt dispus să bag mâna-n foc pentru asta). Ea mi-a arătat 5 atracții foarte faine pe care le poți vizita în mod GRATUIT. Așadar, ce poți face dacă vrei vacanță în Paris pe bani puțini?  Înainte de toate…

  1. Găsești o perioadă când biletele de avion sunt la prețuri accesibile

Spre exemplu, dacă intri aici în secțiunea de oferte,  vei vedea că cel mai ieftin bilet de avion este 43 euro – cu plecare din Craiova. Poți opta la fel pentru plecări din Timișoara, Iași sau Cluj. Pentru București, cel mai avantajos preț este în perioada 14-18 octombrie – 86 euro/persoană.

  1. Cauți cel mai potrivit hotel pentru bugetul tău în funcție de perioada de vacanță

Aici poți să găsești cazare după pofta inimii – ofertele sunt variate. Ca bonus, ai până la 30% reducere la camera de hotel dacă faci rezervarea în aceeași tranzacție cu biletele de avion. Eu îți recomand Hotel de L’Union  – pentru perioada 14-18 octombrie, plătești 36 euro/noapte/persoană. În plus, este foarte bine plasat, extrem de curat și beneficiezi de facilități foarte ok în cameră (inclusiv izolare fonică – pentru un somn odihnitor).

Apoi…

  1. Explorezi atracțiile gratuite ale orașului

Nu o să intru foarte mult în detaliu vizavi de obiectivele arhicunoscute ale Parisului – pe lângă faptul că intrările costă destul de mult, aglomerația duce de obicei spre îmbulzeală și riști să ieși mai plin de nervi decât atunci când ai intrat. Evident, dacă vrei să urci în Turnul Eiffel, nu te oprește nimeni. Dar de ce să stai la 7 cozi și să plătești 17 euro pentru priveliște când poți să te bucuri de vederi extraordinare ale orașului și din Turnul Montparnasse (8.5 euro intrarea), spre exemplu?

Iată ce atracții gratuite îți recomand pentru vacanța ta în Paris (mulțumesc, Irina!):

  • Parcul Buttes-Chaumont

Ce e de văzut/făcut: unul dintre cele mai romantice parcuri ale Parisului, construit de Baron Haussmann. Vei găsi aici multe specii de păsări, stânci de urcat sau admirat, după preferințe, o cascadă, poduri, peșteri, bâlciuri sau locuri de joacă pentru copii. Boem, vara e un loc foarte potrivit pentru picnicuri. Ai grijă să nu ratezi nici panorama peste oraș, de la Temple de la Sybille – o să-ți faci vacanța infinit mai frumoasă în doar 2 minute!

Adresă: Rue Botzaris, nr. 1

Program: în fiecare zi, de la 07:00 la 20:00 (vara, până la 22:00)

  • La Promenade Plantée

Ce e de văzut/făcut: loc de plimbare și relaxare, construit în 1993 pe locul unei foste șine de tren. E faimos pentru spațiile verzi și copacii care creează o adevărată oază de relaxare în mijlocul orașului. De-a lungul celor 4,5 km ai săi, poți admira galerii întregi de artă, dar și clădiri cu arhitectură atipică.

Adresă: Avenue Daumesnil, zona Gare de Lyon – Bercy

Program: în fiecare zi, de la 08:00 la 21:30 (17:30, iarna)

Foto: Eldan Goldenberg, flickr.com/photos/eldan

  • Jardin des Tuileries – MUST SEE în VACANȚĂ!

Ce e de văzut/făcut: poate cel mai cunoscut parc din Paris, Tuileries a fost construit la cererea Caterinei de Medici după moartea soțului său, pentru a avea în Paris o bucată de Florența. Un loc numai bun pentru o baie de soare sau un picnic ad-hoc.

Adresă: Rue de Rivoli, nr. 113

Program: în fiecare zi, de la 07:00 la 21:30

 

  • Jardin des Serres d’Auteuil

Ce e de văzut/făcut: grădinile-sere au fost construite la finalul secolului al XIX-lea pentru a cultiva plante ce aveau să fie plantate în parcurile publice ale orașelor. Cea mai renumită seră e cea cu tematică tropicală, dar nici bazinele cu crapi japonezi nu sunt mai prejos. Alte sere sunt pline cu orhidee, azalee, ferigi sau tipuri rare de copaci.

Adresă: Avenue de la Porte d’Auteuil, nr. 3, cartierul Bois de Boulogne

Program: de luni până vineri, de la 08:00 la 17:00, sâmbătă și duminică, de la 09:00 la 17:00

  • Arènes de Lutèce

Ce e de văzut/făcut: aflate în Cartierul Latin, arenele sunt o dovadă a moștenirii romane a Parisului. Datează din secolul 1 d.Hr. și se crede că e cel mai lung amfiteatru roman construit vreodată. Luptele cu gladiatori nu se mai țin de multă vreme aici, dar poți asista la o partidă de pétanque.

Adresă: Rue Monge, nr. 49

Program: de la 08:00 la 20:30 (vara) și de la 09:00 la 18:00 (iarna).

 Bonus: Muzeul Louvre (da, serios!)

Ce e de văzut/făcut: în mod normal, intrarea la cel mai faimos și mai mare muzeu din Paris e 17,50 €. Cu toate astea, dacă se nimerește să vizitezi Parisul la început de lună, accesul la colecțiile permanente ale muzeului e gratuit în prima zi de duminică a fiecărei luni. Mai mult, în fiecare vineri, de la 18:00 la 21:45, tinerii sub 26 de ani pot vizita muzeul gratis.

Adresă: se ajunge cu metroul 1 sau 7, stația Palais-Royal Musée du Louvre

Program: duminică, de la 09:00 la 18:00 și vineri, de la 18:00 la 21:45

Dacă vrei o plecare și mai curând spre Paris, însă tot la prețuri accesibile, poți opta pentru o variantă de vacanță și în septembrie. Recomandarea mea este să rezervi însă cât mai rapid – la hotel mai este doar o cameră dublă disponibilă, iar la avion mai ai doar 3 locuri libere! Spor la planificare!

Vreau bilet de avion ieftin spre Paris             Vreau hotel sub 50 euro în Paris

Ce trebuie neapărat să bifezi în Nisa – 4 sfaturi de la localnici

$
0
0

            Vreau zboruri către Nisa de la 164€                 Vreau hotel cu 45% reducere

Cauți o destinație de vacanță despre care să povestești și la bătrânețe până îți plictisești nepoții? Atunci îți recomand Coasta de Azur! Punctul perfect de plecare pentru călătoria ta este Nisa – considerat inima Rivierei Franceze, orașul este înconjurat de apele albastre ale Golfului Îngerilor, fiind în același timp protejat de Alpii Maritimi. Cu o vreme blândă pe tot parcursul anului și cu o energie tipic mediteraneană, Nisa ți se va lipi de suflet din prima clipă.

Mică, mică, dar ridică

Orașul nu este foarte mare, însă nu duce lipsă de atracții turistice. Nu o să intru în detalii vizavi de Promenade des Anglais, care este punctul principal de interes și, evident, nu trebuie ratat dacă ai ajuns până aici în vacanță. Celebra zonă pietonală se întinde de-a lungul golfului și este împânzită cu palmieri și grădini boeme – crede-mă, nu ai avea cum să o eviți nici dacă ți-ai dori! La fel de cunoscut este și Orașul Vechi, care abundă în străduțe pietonale și căsuțe colorate, printre care se mai strecoară ici-colo și baruri, restaurante și magazine gourmet.

Și dacă tot ești acolo, poți urca apoi pe Colinele Palatului (stai liniștit, au pus și lift pentru cei mai leneși) – fostă fortificație militară, palatul este acum locul perfect pentru admirat orașul de la înălțime.

Ce îți recomandă însă în plus localnicii?

Nu știu alții cum sunt, dar eu, cînd sunt în vacanță, nu vreau să-mi iau țepe de turist. Știți la ce mă refer: să mă duc doar prin restaurantele de la bulivar unde îți dau mâncare la suprapreț, să văd doar obiectivele turistice pe care le găsești la o primă căutare pe google sau despre care poate să-ți spună și vecina de la 3, deși nu a trecut granița niciodată. Nu, monșer. La mine e cu muncă de cercetare și planificare – înainte de vacanță, în timpul vacanței și normal, după  – că doar cum ar putea trăi un corporatist fără să facă follow up? Apropo, poți să încerci aplicația Sygic Travel  – este cel mai bun planner pentru vacanță și în plus, îl poți folosi pe post de ghid.

 Așadar, ce îți recomand să bifezi când ai drum prin Nisa:

  1. Podgoriile Bellet

Situate pe dealurile vestice ale Nisei, cele 11 podgorii alcătuiesc una dintre cele mai vechi și mici AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) ale Franței – aici cresc două varietăți de struguri pe care nu le mai găsești nicăieri altundeva în lume: Braquet și Folle. Dacă îți plac vinurile bune, îți recomand să iei ca suvenir de vacanță o sticlă de vin rose de Bellet. Așadar, aviz amatorilor!

  1. Cartierul Liberation du Port

Cu o transformare fulminantă în ultimii ani, zona este ideală dacă vrei să iei temperatura orașului.  Presărată cu cafenele mici, dar și cu restaurante locale, ai destule opțiuni gastronomice, mai ales că poți să prinzi și prețuri foarte bune la meniurile de prânz. Tot aici, poți explora piețe întregi cu produse proaspete de marți până sâmbătă. Fructe, legume, dulcețuri, gemuri și uleiuri de măsline – lasă-te pierdut printre ele și simte energia tipic italienească a cartierului.

  1. Catedrala Ortodoxă Rusească Sf Nicolas

Recunosc, am o slăbiciune pentru bisericile moscovite. Poate că sunt cupolele stilizate și colorate de vină, sau poate am fost țar într-o viață anterioară și-mi tot caut originile. Cert e că dacă văd una în drum, e musai să intru. De ce trebuie să o bifezi pe aceasta însă în vacanță? Catedrala Sf Nicolas a fost construită în 1912 de țarul cu același nume și adăpostește obiecte religioase și istorice de mare valoare care au fost transportate din Rusia în perioada sa tumultoasă.

  1. Mâncarea specifică

Recunosc, de fiecare dată când plec în vacanță, sunt ca vaca în lucernă când e vorba de mâncare tradițională. În Nisa, trebuie neapărat să încerci tourte aux blettes – un desert făcut cu sfeclă Mangold! Apoi, de testat este și socca, o clătită făcută cu făină de năut, ulei de măsline, oregano, sare și presărată cu piper. Ideal, trebuie servită fierbinte, crocantă la suprafață. Printre specialități o să mai găsești și pissaladiere – acesta este un aluat de tip foccacia peste care sunt presărate anșoa, măsline și ceapă caramelizată. Pentru prânz, poți încerca pan-bagnat (o ruladă de pâine crocantă umplută cu anșoa, ou, ton și salată) – practic, ai salata Niçoise împăturită într-un sandviș.

Bonus: Bilete de avion și cazare la prețuri accesibile

Există cumva această percepție că pe Coasta de Azur ajung doar cei care întorc banii cu lopata. Nimic mai greșit.

Însă, dacă tot te-ai decis să mergi către o destinație rafinată, ți-aș recomanda să păstrezi linia de stil încă de când începi să planifici vacanța. Nu de alta, dar așa o să intri cu adevărat în atmosfera orașului. Așadar, în primul rând alege un zbor de linie. Spre exemplu, cu Lufthansa, ai bilet de avion de la 164 eur/pers – plus condiții de zbor net superioare comparativ cu un low cost. Iar la hotel, îți recomand un hotel de 4* – Novotel – la care ai 45% reducere – așa că grăbește-te și rezervă cât mai repede!

Spor la planificare!

            Vreau zboruri către Nisa de la 164€                 Vreau hotel cu 45% reducere

Cele mai tari festivaluri de muzică europene din această vară – bilete de avion incluse!

$
0
0

Ești genul care vorbește non stop despre Untold încă din februarie sau care iubește tot ce înseamnă distracție în aer liber, festivaluri și petreceri până în zori? Atunci citește mai jos.

Vara se numără festivalurile

Lunile acestea, Europa nu duce lipsă de opțiuni când vine vorba de concerte la care să-ți aduni gașca – în iulie și august, ai zeci de festivaluri dintre care să alegi. Mai jos ai alegerile noastre (cu bilete de avion incluse!):

Știu, mai e doar o săptâmână – dar dacă îți zic că poți să-i vezi pe Jason Derulo, The Killers, Liam Gallagher (Oasis), Roisin Murphy sau Nina Kraviz, parcă-parcă merită să bați drumul. Aruncă o privire peste întregul program aici și ia-ți bilete de avion ASAP – ai tarife începând de la 52 de euro dus-întors până la Budapesta, iar de acolo poți închiria o mașină.  

Du-mă pe bani puțini la Budapesta!                     Vreau road trip până la Exit Festival!

Dacă ești îndrăgostit de Londra, ai și aici un festival la fel de fain. Desfășurat în Victoria Park, evenimentul adună nume precum Frank Ocean, Jamie XX sau Rag’n Bone. În același timp, te poți bucura și de activitățile extra pregătite special pentru tine (competiții de ping pong, tabere de karaoke hip hop etc) – în plus, dacă îți iei bilete de avion pentru perioada 13-16 iulie, mai ai puțin timp să te plimbi și prin Londra!

Sună bine Love Box – vreau bilet de avion!

Dacă nu ai mai fost la Bruxelles, acum ai un motiv întemeiat s-o faci  – Tomorrowland este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică house și trance din Europa și adună nume mari an de an. Dacă rezervi azi, poți prinde bilete de avion începând de la 85 euro – și nu uita să îți închiriezi și o mașină ca să ajungi în De Schorre!

Vreau bilet de avion ieftin spre Bruxelles!       Vreau road trip Bruxelles – De Schorre!

Când e vorba de distracție, nici noi nu ne lăsăm mai prejos – anul acesta, îi așteptăm pe Afrojack, Ellie Goulding, Hardwell, Hurts, Armin Van Buuren (plus alți câțiva zeci de artiști internaționali) să încingă scenele. Plus, dacă tot e pe meleaguri mioritice, de ce să nu profiți? Prețurile la biletele de avion se modifică extrem de repede pentru această perioadă, așa că grăbește-te ca să prinzi un tarif cât mai bun!

Vreau bilete de avion către Cluj!

Timp de o săptămână, Insula Libertății te așteaptă cu peste 1000 de programe – festivalul adună peste 500.000 de participanți în fiecare an (din peste 120 de țări), deci în locul tău m-aș grăbi să prind bilete cât mai repede! Anul acesta, îi poți vedea pe: Wiz Khalifa, Pink, The Chainsmokers, Rita Ora, Macklemore, plus zeci de alți artiști. Pentru încălzire, ascultă aici:

Cât timp asculți melodia, rezervă și biletele de avion!

Vreau să ajung la Sziget Festival!

Cum să-ți faci vacanță pe bani puțini la Dublin

$
0
0

Vreau bilet de avion ieftin spre Dublin                                     Vreau hotel 4* în Dublin

Îți zic de pe acum: dacă ești genul care-i bagă pe toți sub masă la fiecare petrecere, n-ai nicio șansă să faci economie în concediul ăsta. Capitala Irlandei este, fără îndoială, un oraș al distracției și decadenței, o tendință deloc surprinzătoare dacă luăm în considerare faptul că orașul are cea mai tânără populație din întreaga Europă – aproximativ jumătate dintre locuitori au sub 25 de ani. Așadar, dacă vrei să ai o vacanță cu buget redus în orașul unde alcoolul pare să fie înlocuitor pentru apă plată, citește mai jos.

1. Caută bilete de avion ieftine

Recomandarea mea (este cel mai bun preț pentru următoarele luni): dacă rezervi pentru perioada 18-23 octombrie, ai zboruri începând de la 63 euro/persoană dus-întors cu Ryanair.

2. Găsește cea mai potrivită cazare pentru bugetul tău în funcție de perioada de vacanță

Pentru aceeași săptămână din octombrie, îți recomand Generator Hostel – aici ai prețuri începând de la 34.1 euro/persoană/noapte. În plus, ai wi-fi inclus, poziționarea este excelentă (mai puțin de 1 km de centru) și este extrem de curat. Singurul dezavantaj: baia la comun.

Așadar, dacă vrei condiții extra la hotel, poți opta pentru 4* pentru doar 10 euro în plus pe noapte. Ai cazare la Kingswood Hotel începând de la 44.9 euro/persoană/noapte – cameră dublă, wi-fi gratuit, servicii ireproșabile, poziționat la 11.6 km de centrul orașului.

3. Evită să mergi acolo în vacanță de St Patrick’s Day

În primul rând, biletele sunt mai scumpe. În al doilea rând, toate prețurile sunt mai piperate acolo în acea perioadă și riști să-ți iei țepe de turist. Trei: mizeria lăsată în urmă de petrecăreții alcoolizați nu e pentru cei slabi de inimă (și nu, nu mă refer la sticle și hârtii).

4. Ia-ți Dublin Pass ca să faci economie la vizitat

Dublin Pass e un card de acces de tip all inclusive care îți oferă o serie de beneficii: intrare cu reducere la peste 25 de atracții de top ale orașului, bus tour gratuit, oferte exclusive la peste 20 de locații, intrare cu prioritate la anumite obiective turistice, ghid, dar și transfer gratuit de la/către aeroport. Așadar, e mană cerească pentru o vacanță pe bani puțini. Orice opțiune ai alege însă, trebuie neapărat să profiți de reducere și să mergi la Guinness Storehouse (accesul costă în mod normal 20 euro). Situată în St James Gate Brewery, clădirea de 7 etaje a fost construită în 1759, dar a fost remodelată între timp pentru a arăta ca o halbă de bere. Ca fapt divers, peste 10 milioane de halbe de bere sunt produse aici zilnic – ca vizitator, vei primi, bineînțeles, una din partea casei (plus posibilitatea să admiri orașul de la înălțime).

5. Caută atracțiile gratuite

Îți fac doar câteva recomandări interesante: Muzeul Național de Arheologie (au o expoziție cu oameni mumificați în mlaștini de prin toată țara), parcurile – în St Stephen Green poți admira familii de lebede pe lac, iar dacă vrei să încerci mâncăruri locale (nu știu de ce m-am gândit la asta când am vorbit despre lebede), mergi la prânz în Merrion Square – atenție însă, parcurile se închid seara!

Ce nu trebuie ratat cu siguranță? Colegiul Trinity, care este de altfel și una dintre atracțiile principale ale orașului. Acesta ascunde “The Book Of Kells” – un manuscript sacru scris de călugări celți în jurul anului 800 D.H

Alte sfaturi de drum

Locuri de evitat

Vestitul Temple Bar, însă pe timp de noapte (locul devine o a doua casă pentru localnicii și turiștii beți, iar uneori pot deveni destul de agresivi).

Ce să nu spui unui irlandez

Sub nicio formă că este britanic, cu siguranță – este un subiect care de obicei se lasă cu bătaie!

Must-see în vacanță

  • Grădina Zoologică (situată chiar în centrul orașului)
  • Galeria Națională (găsești peste 2500 de picturi și peste 10000 de alte lucrări, inclusiv opere ale lui Picasso, Monet sau Van Gogh)
  • Centrul Acvatic Național (unul dintre cele mai interesante water park-uri din Europa, cu zeci de atracții care mai de care mai trăsnite)
  • Stâncile Moher (pentru peisajele de coastă absolut uimitoare).

Dacă vrei să-ți faci vacanța în Dublin mai curând

Am mai găsit niște bilete de avion ieftine, de data aceasta la final de septembrie – tarifele încep de la 70 euro/persoană/dus-întors. Atenție însă, mai sunt doar 4 locuri disponibile, așa că grăbește-te!

Pentru cazare, ai hotelul Maple – ai tarife de la 56.6 euro/persoană/noapte – dar mai au doar o cameră dublă disponibilă pentru perioada selectată, așa ca rezervă cât mai poți! Spor la planificare!

Vreau bilet de avion ieftin spre Dublin                                     Vreau hotel 2* în Dublin

Top 5 atracții ieftine pe care le poți vizita în Bruxelles

$
0
0

Vreau bilet de avion ieftin Vreau hotel ieftin în centru Vreau mașină cu €100

Recunosc, nu prea am avut Bruxelles-ul la inimă. Tot timpul am trăit cu impresia că este un oraș mult prea scump și că o vacanță acolo o să-mi bage portofelul în criză cât ai zice “overdraft”. Dar când consoarta spune “vreau”, spui și tu la fel și începi să te interesezi în stânga și-n dreapta. În periplul meu de cercetare, am dat peste un prieten vechi din facultate care s-a mutat cu jobul acolo – și uite așa am aflat că belgienii produc mai multe tipuri de bere decât sunt zile într-un an (în sfârșit, un motiv bun să fac un city break la Bruxelles, zic), dar și că pot vizita o groază de lucruri la prețuri mai mult decât acceptabile. Așadar, ce alternative ai dacă vrei vacanță în Bruxelles pe bani puțini? Înainte de toate…

1.Găsești zboruri ieftine

Spre exemplu, acum poți profita de oferta celor de la Ryanair și să-ți iei bilete de avion începând de la 28 euro/persoană/dus-întors dacă alegi să călătorești în perioada 28 septembrie – 03 octombrie.

2.Cauți cel mai potrivit hotel pentru bugetul tău în funcție de perioada de vacanță

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când e vorba de cazare, sunt în primul rând interesat de localizare. Nu vreau hoteluri la Cucuieții din Deal, de unde îmi ia o veșnicie să ajung în centru și mai dau și  bani extra pe transport.

Apoi (ca tot românul), mă uit și la ce zice lumea. Nu de alta, dar nu vreau să ajung acolo și să descopăr că hotelul e bordel sub acoperire sau, mai rău, că micul dejun e execrabil (după cum vezi, am o listă a priorităților foarte clară).

Așadar, dacă vrei și tu să mergi la sigur, poți să te uiți pe pagina asta – ai o selecție de hoteluri din centrul orașului, cu peste 3.5 puncte pe Tripadvisor, care au prețuri începând de la 22.5 euro/persoană/noapte.

3.Explorezi atracțiile ieftine ale orașului

 Ce îți recomand eu să bifezi în vacanță:

Atomium

Construit în 1958, este  o replică gigant a unui cristal de fier, format din nouă atomi și simbolizează „folosirea pașnică a energiei atomice în scopuri științifice”. Dintre cele 9 sfere, doar cinci sunt deschise pentru vizită, iar biletul este de 12 euro pentru adulți, 8 euro pentru studenți și liber pentru copii. Bineînțeles, admiratul de la exterior este gratis – și chiar și așa, nu vei fi dezamăgit.

Parcul Mini Europa

Situat chiar lângă Atomium, parcul este singurul loc unde poți vizita tot continentul în doar câteva ore. Printre atâtea clădiri miniaturale, nu ai cum să nu te simți ca Guliver în țara piticilor, așadar poți să te amuzi și cu o sesiune de selfie-uri de vacanță. Preț intrare: 15 euro.

Grand Place

Grand Place este piața centrală din Bruxelles, fiind de altfel și una dintre cele mai frumoase piețe din Europa – milioane de oameni o vizitează anual ca să admire covorul imens de flori. Și în plus, vești bune: accesul este gratuit.

 

Sediile Comisiei Europene și a Consiliului Uniunii Europene

Comisia Europeană se află în clădirea Berlaymont, iar Consiliul Uniunii Europene poate fi găsit în clădirea Justus Lipsius, chiar în fața clădirii Berlyamont. Intrarea este gratuită, dar trebuie să faci o rezervare înainte, așa că pune-ți reminder!

Degustare gratuită de bere

Ca fapt divers, producătorul Haacht pune la dispoziție curioșilor o oră de plimbare prin fabrică, unde se pot degusta toate sortimentele (câteva sute!). Intrarea este gratuită, bineînțeles!

Bonus

Dacă aterizezi pe aeroportul Charleroi, ar trebui să știi că este localizat în apropiere de autostrăzile A54 şi E42, iar de aici poți ajunge cu mașina la Paris, Amsterdam şi Koln în doar două ore.

Dacă te tentează, poți închiria o mașină chiar aiciai prețuri începând de la 500 RON dacă alegi să închiriezi, spre exemplu, tot în perioada 28 septembrie – 03 octombrie. Vacanță 2 în 1!

Spor la rezervări!

Vreau bilet de avion ieftin Vreau hotel ieftin în centru Vreau mașină cu €100

Viewing all 77 articles
Browse latest View live