Quantcast
Channel: Bilete de Avion – eSky Blog
Viewing all 77 articles
Browse latest View live

Minivacanta de 1 decembrie in Europa: idei + oferte de zbor si cazare incluse

$
0
0

Anul acesta avem din nou parte de un weekend prelungit, chiar la final de noiembrie! Sfantul Andrei pica vineri si este zi libera, iar asta inseamna ca poti fugi deja in primul city break de iarna. Daca saptamana trecuta ti-am propus 5 destinatii din Romania pentru aceasta minivacanta de 1 decembrie, acum am revenit cu 5 idei de excursii europene. Sa incepem!

1. Florenta

Florenta_eSkyPoate pentru ca suntem un popor cu radacini latine ne zboara mereu gandul la Italia! Florenta (in italiana Firenze) este capitala regiunii Toscana si unul dintre cele mai frumoase orase din Cizma Europei, considerat locul de nastere al Renasterii italiene si denumit „Atena Evului Mediu”. Un adevarat muzeu arhitectural in aer liber, orasul a fost „acasa” pentru Dante, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Galileo Galilei sau Caterina de’Medici.

Pont de calatorie: Cu trenul, la o ora distanta sau chiar mai putin, ajungi in alte orase extraordinare din zona – Bologna, Pisa, Siena sau Arrezo. Din Bucuresti ai zbor direct pana in Florenta sau varianta low-cost: zbori pana in Bologna si de acolo ajungi cu trenul in doar 30 de minute.

Vreau oferte zbor Florenta Vreau oferte zbor Bologna   Vreau cazare in Florenta                                                                           

2. Viena

Viena_eSkyPutem vorbi de un city break de iarna fara a mentiona Viena, orasul sinonim cu cel mai frumos Targ de Craciun din Europa? Bineinteles ca nu, iar daca te gandesti la faptul ca anul acesta s-a introdus o ruta low-cost Bucuresti-Viena, atunci iti propunem sa iti faci bagajele cat mai curand!

Pont de calatorie: Cel mai mare Targ de Craciun din Viena este cel din fata primariei (Rathausplatz) si isi asteapta vizitatorii cu portile deschise incepand cu data de 16 noiembrie.

Vreau oferte zbor Viena Vreau cazare in Viena                                                  

3. Charleroi

Charleroi_eSkyFarmecul belgian se regaseste mai ales in orasele micute, nu doar in capitala Bruxelles! Probabil ca ai zburat de nenumarate ori pe aeroportul Charleroi in drumul tau spre capitala Uniunii Europene, dar de ce sa nu incerci anul acesta ceva diferit? Oraselul industrial are multe capodopere arhitecturale Art Deco, bijuterii ascunse ce asteapta sa le descoperi.

Pont de calatorie: Calatoriile cu trenul sunt reduse cu 50% in weekend, asa ca daca totusi vrei sa vizitezi Bruxelles, Bruges, Ghent sau Antwerp, poti sa o faci in acest city break de poveste.

Vreau oferte zbor Charleroi Vreau cazare in Charleroi      

4. Barcelona

Barcelona_eSky

Stim ca probabil nu mai ai nevoie de motive pentru a vizita macar o data orasul catalan, dar un city break de iarna in Spania suna mai mult decat bine! Acesta este avantajul destinatiilor extrem de populare din Peninsula Iberica: daca le vizitezi in extrasezon, ai mai multa liniste, oferte mai bune de preturi si vreme buna pentru luna decembrie (totusi ai grija la vant si nu subestima anotimpul friguros). Daca ajungi pe muntele Tibidabo sau dealul Montjuic, poate ne trimiti o fotografie – iubim sa vedem orasele de la inaltime. In ceea ce privește muzica, poate ai ocazia sa asculti trupele Izal sau Vetusta Morla – daca nu live, poate in boxele barului Bing Bang.

Pont de calatorie: Daca inchiriezi o masina, poti ajunge rapid in Andorra, tara shopping-ului si a celor mai frumoase statiuni de iarna. Citeste mai multe aici despre acest city break 2 in 1.

Vreau oferte zbor Barcelona Vreau cazare in Barcelona      

5. Valletta

Valletta_eSkyCea mai insorita destinatie din Europa se gaseste chiar aici: Valletta, capitala Maltei, a avut peste 3000 de ore de lumina in 2017. Treci pe lista de vazut Catedrala Sf. Ioan, Fortul Sf. Elmo, cladirea Parlamentului sau Muzeul National de Arheologie.

Pont de calatorie: Daca vrei sa vizitezi cat mai mult din Malta, o poti face foarte usor cu o masina inchiriata. Citeste aici mai multe despre cum poti vizita 3 insule intr-un singur city break!

Vreau oferte zbor Malta Vreau cazare in Malta      

Cum ai de gand sa profiti de primul weekend prelungit de iarna?

Stii doar – daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispoziție – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 031 100 50 50. Suntem aici pentru a te ajuta cu intreaga experienta: inainte, in timpul si dupa calatoria mult asteptata!

Spor la planificare!


4 destinatii de schi din Europa + BONUS: transportul gratuit al echipamentelor

$
0
0

Daca esti un impatimit al sporturilor de iarna, probabil deja te gandesti la planificarea escapadei din acest sezon. Si, fix pentru tine, Blue Air vine cu o oferta de nerefuzat – transportul gratuit al echipamentelor de schi pe anumite rute. Afla mai multe in randurile ce urmeaza:

1. Statiuni de schi din Italia

Italia_eSkyTara in forma de Cizma are multe de oferit pentru pasionatii sporturilor de iarna. Stim ca atunci cand te gandesti la Italia, probabil automat iti vin in minte Dolomitii, unii dintre cei mai frumosi munti din Europa, cu piscurile crestate si traseele de via ferrata („drum de fier”). Dar asta este o poveste pentru altadata.

Acum iti propunem statiunile din zona Torino si Milano, unde poti ajunge foarte usor cu zborurile directe Blue Air din Bucuresti, Iasi sau Bacau. Spre deosebire de Franta sau Austria, unde sportul este practicat la un nivel mult mai competitiv chiar si de catre amatori, statiunile italiene te intampina cu o atmosfera mai relaxata, potrivita atat pentru gasca de prieteni, cat si pentru familii. Trece pe lista Vialattea, cea mai mare statiune din zona Torino, cu o lungime totala a partiei de 400 km. Mergi si in Bardonecchia (una dintre partiile folosite in Jocurile Olimpice de Iarna din 2006), Pragelato, Sestriere, Ala di Stura, Pian Neiretto, Colle del Lys sau Balme di Lanzo printre altele.

Daca zbori in Milano, te poti aventura in zona pitoreasca din Madesimo. Datorita proximitatii fata de Bergamo si Milano, la doar 2h30min de mers cu masina, aceasta zona este foarte potrivita pentru familiile care cauta partii de calitate la preturi rezonabile. Pentru ca este o zona foarte populara in sezonul de iarna, iti recomandam sa mergi in timpul saptamanii.

Vreau oferte zbor Torino  Vreau oferte zbor Milano  

2. Statiuni de schi din Franta

Franta_eSky

Alpii francezi au farmecul lor indiscutabil si sunt ideali pentru iubitorii sporturilor de iarna. Acum te ducem in orasul autorului Micului Print, Lyon, si iti recomandam urmatoarele statiuni aflate in apropiere: Saint Francois Longchamp, Le Grand Bornand, La Clusaz, Notre Dame de Bellecombe, Vaujany Alpe d’Huez sau Les 7 Laux.

Bineinteles, daca vrei sa vizitezi statiunile din apropiere de Geneva sau faimosul Mont Blanc, ele se afla la doar cateva ore de mers cu masina sau cu autobuzul din Lyon (in functie de modul de transport ales, durata calatoriei este de 2-4 ore).

Vreau oferte zbor Lyon Vreau cazare in Lyon              

3. Statiuni de schi din Finlanda

Finlanda_eSky

Ne indreptam in nord si ajungem in adevaratul tinut al zapezii si al lui Mos Craciun: Finlanda! Ai zbor direct din Bucuresti pana in Helsinki si de aici depinde doar de tine, de cat timp aloci acestei escapade de iarna si de ce anume vrei sa experimentezi. De asemenea, probabil te gandesti si la Luminile Nordului – afla ca le poti vedea din Laponia, in nordul Finlandei, in perioada septembrie-martie.

Daca iei in considerare ca Finlanda nu are munti in adevaratul sens al cuvantului, ci doar dealuri (in 2016, Norvegia chiar s-a jucat cu ideea de a oferi un munte Finlandei, drept cadou pentru 100 de ani de independenta, fapt nerealizat in cele din urma), un numar de aproape 75 de statiuni de schi in intreaga tara pare incredibil. Bineinteles, cele peste 200 de zile din an in care aceste statiuni sunt acoperite de zapada au facilitat cresterea numarului lor.

Unde poti merge in apropiere de Helsinki? Iti recomandam Serena Ski (Espoo), Tornikeskus (Klaukkala), Peuramaa Ski (Kirkkonummi), Talma Ski (Sipoo), Vihti Ski Center (Ojakkala), Kokonniemi (Porvoo), Sveitsi (Hyvinkää), Messilä Ski (Hollola), Meriteijo Ski (Teijo). Pentru alte idei de experiente de sporturi de iarna in Finlanda, inspira-te de aici.

Vreau oferte zbor Helsinki Vreau cazare in Helsinki      

4. Statiuni de schi din Germania

Germania_eSky

Din Iasi poti zbura direct in Munchen cu ofertele Blue Air! Ce statiuni de schi ai in apropiere? Mergi in Alpsee-Grünten, Oberjoch, Karwendel, Garmisch-Partenkirchen, Zugspitze sau Brauneck Lenggries, statiuni aflate la mai putin de doua-trei ore de oras.

Vreau oferte zbor Munchen Vreau cazare in Munchen    

Transportul gratuit al echipamentelor sportive cu Blue Air

Siiiiii…pentru ca iti spuneam de vestea buna cu transportul echipamentului gratuit catre aceste destinatii, acestea sunt detaliile:

  • Poti transporta gratuit echipamentul sportiv in limita a 32 kg/persoana (o pereche de schiuri, o pereche de clapari si o pereche de bete de schi per pasager sau o placa de snowboard si o pereche de clapari per pasager);
  • Oferta promotionala se aplica biletelor achizitionate in perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2018;
  • Calatoreste oricand in perioada 1 noiembrie 2018 – 30 aprilie 2019;
  • Rutele directe Blue Air, dus-intors, unde se aplica aceasta promotie sunt: Bucuresti – Torino, Bucuresti – Lyon, Bucuresti – Milano Linate, Bucuresti – Helsinki, Iasi – Torino, Iasi – Munchen, Iasi – Milano Bergamo, Bacau – Torino, Bacau – Milano Bergamo.

Ce mai astepti?

Fugi catre cele mai frumoase statiuni de schi din Europa! Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 0373 769 740.

Spor la planificare!

 

 

 

eSky Black Friday Sale revine – prinde super oferte la biletele de avion!

$
0
0

Cel care planifica din timp calatoreste tot anul! Profita de eSky Black Friday Sale si rezerva-ti biletele de avion catre destinatiile mult dorite! In perioada 16-18 noiembrie, ai oferte speciale pentru orice destinatie doresti – afla mai jos toate detaliile.

Black Friday eSky

1. Cand se desfasoara eSky Black Friday Sale?

Reducerile vor fi disponibile incepand de vineri, 16 noiembrie 2018 (ora 09:00 dimineata) si se vor incheia duminica, 18 noiembrie 2018 (miezul noptii).

2. Cum pot accesa ofertele speciale eSky de Black Friday Sale?

Stai cu ochii pe canalele noastre de comunicare – vineri, 16 noiembrie, la ora 9 dimineata, vom anunta unde poti gasi pagina dedicata de Black Friday Sale. Urmareste pagina noastra de Facebook, ramai abonat la newsletterele eSky si accepta notificarile website-ului www.eSky.ro. Ramai conectat si apoi trebuie doar sa te gandesti prin ce vacante vrei sa te prinda anul 2019!

3. Cum pot accesa ofertele eSky Black Friday Sale?

Indiferent de canalul de comunicare pe care ne urmaresti, vei primi o alerta de incepere a promotiei vineri dimineata. Astfel, la ora 09:00 a.m., vei putea accesa link-ul care te conduce la oferte – il vei putea gasi in postarea noastra de pe Facebook, in newsletter, dar si in notificarea de desktop. 

4. De ce este important sa accesez ofertele eSky Black Friday chiar de dimineata?

Locurile la tarife promotionale sunt limitate si vor fi epuizate rapid. Asadar, daca vrei sa prinzi cele mai bune oferte, asigura-te ca esti printre primii care le vizualizeaza.

5. Ce pot face daca am nevoie de ajutor?

Simplu: ne contactezi fie telefonic (la numarul 037 376 97 40), fie via mail (contact@esky.ro), fie printr-un mesaj privat pe pagina noastra de Facebook. Te rugam sa iei in considerare faptul ca Serviciul Clienti are urmatorul program de weekend: vineri – 8:00 – 22:00 si sambata-duminica – 10:00-18:00. In acest interval orar, consultantii nostri iti vor sta la dispozitie pentru orice situatie neprevazuta vei intampina in procesul de rezervare. 

Spor la cumparaturi!

 

Dubai – vara nu e un anotimp, e o destinatie!

$
0
0

Descopera locul unde vara nu este un anotimp, ci o destinatie: Dubai! Ti-am povestit de cele 5 experiente pe care trebuie sa le incerci in enigmaticul oras, iar acum iti povestim mai multe despre ce poti face acolo in aceasta iarna. In cuplu, cu gasca de prieteni, cu intreaga familie sau chiar singur – nu ai cum sa te plictisesti in Dubai!

1. Parcuri tematice pentru intreaga familie

Dubai_Legoland_eSkyLegoland Dubai si noul Legoland Water Park, Bollywood Parks Dubai, Motiongate Dubai si IMG Worlds of Adventure, cel mai mare parc tematic de interior din lume, sunt printre optiunile pentru o vacanta pe cinste alaturi de intreaga familie.

Pentru amatorii de senzatii tari, atractia principala de la IMG World of Adventure este rollercoaster-ul Velociprator care te propulseaza in doar 2.5 secunde la 100 km din jungla preistorica in desert. Pentru cei mici, Legoland Dubai nu se dezminte si pune la munca intreaga imaginatie si abilitati de munca in echipa ale copiilor; in parcul acvatic Legoland exista peste 20 de tobogane cu apa si atractii in stil Lego, potrivite pentru ca micutii sa se indragosteasca de apa.

Motiongate Dubai este un adevarat taram al aventurilor inspirate din 13 filme celebre de actiune si animatie de la Hollywood, iar Parcurile Bollywood includ spectacole live, atractii si calatorii legate de lumea filmului indian si, bineinteles, mancare indiana.

2. Atractii arhitecturale pentru privelisti de neuitat

Dubai_Frame_eSkyDubai se mandreste cu unele dintre cele mai interesante cladiri si constructii ingenioase din lume, precum Burj Khalifa, Burj Al Arab, insula artificiala Palm Jumeraih sau noua cladire in forma de rama de tablou – Dubai Frame.

Cu o inaltime de 150 m si doua turnuri legate intre ele, la varf, printr-o pasarela cu o lungime de 93 m, cladirea ofera o priveliste panoramica asupra trecutului, prezentului si viitorului orasului. Evolutia Dubaiului poate fi observata in cadrul galeriilor si proiectiilor interactive cu tehnologia realitatii virtuale.

Biletele de acces costa 50 de dirhami pentru adulti (aprox. 56 lei) si 30 de dirhami pentru copii (34 lei); copiii sub trei au parte de intrare gratuita.

3. Experiente culinare pentru gastro-turisti

Unde poti incerca cele mai bune preparate arabesti? Descopera gustul traditiei in Aseelah, Logma, Seven Sands, Al Fanar, Siraj sau SMCCU (Centrul Sheikh Mohammed pentru Intelegere Culturala) si afla de aici toate detaliile despre bunatatile locale. De asemenea, tot aici ai o lista cu dintre cele mai bune si accesibile restaurante din Dubai: Zaroob, Bu Qtair Café, cafeneaua hipstereasca Tom & Serg, specialitati taiwaneze la Din Tai Fung, aromele Indiei la Calicut Paragon, festin pakistanez la Ravi Restaurant si cel mai delicios kebab la Al Ustad Special Kebab.

Trece pe lista de neratat si Dubai Food Festival (21 feb – 9 martie 2019). O sarbatoare culinara in adevaratul sens al cuvantului, festivalul aduce tot ce are mai mult de oferit orasul. Tine minte evenimentele Beach Canteen („Cantina de pe plaja”), care aduce la un loc cele mai bune produse organice pentru intreaga familie, si Taste of Dubai („Gustul Dubaiul”), unde gastro-turistii au ocazia sa savureze unele dintre cele mai delicioase mancaruri de la restaurantele de top si pot intalni bucatari celebri din intreaga lume.

Pregateste-te pentru o iarna altfel!

Ce mai astepti pentru a descoperi inovatorul Dubai? Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 0373 769 740 si tine minte: vara nu mai este doar un anotimp, este o destinatie!

Spor la planificare!

Vreau oferte zbor Dubai     Vreau cazare in Dubai

Turist in Africa: ghiduri de calatorie Tanzania, Kenya, Madagascar si Capul Verde

$
0
0

Parcuri nationale imense, pline de animale pe care le-ai vazut de zeci de ori pe Animal Planet, triburi cu obiceiuri ancestrale bine pastrate, munti care parca se cer escaladati si plaje albe cat vezi cu ochii. Sunt doar cateva dintre motivele pentru care Africa merita descoperita. Are foarte multe de oferit, iar ImperatorTravel.ro ne-a impartasit in seria Turist in Africa cam tot ce este de stiut despre 4 dintre cele mai frumoase destinatii ale continentului contrastelor: Tanzania, Kenya, Madagascar si Capul Verde.  Poate inainte de a incepe sa citesti articolul ar trebui sa pui in casti The Lion Sleeps Tonight de la The Tokens. Descopera experientele de neratat prin ochii lui Cezar:

Africa_eSky

Inainte de a povesti despre fiecare dintre destinatii in parte, o sa mentionez cateva lucruri importante, unele mituri, altele abc-uri pentru un concediu reusit:

  • Nivel de siguranta: In general, toate cele 4 destinatii pot fi considerate ca fiind sigure, dar trebuie sa ai in vedere cateva sfaturi: sa fii atent la obiecte valoroase, sa nu pleci cu multi bani cash de la hotel, sa nu te avanti in locuri mai putin turistice. Daca optezi pentru o vacanta intr-un resort, nu ar trebui sa iti faci foarte multe griji, insa orasele au nevoie de o mai mare atentie in ceea ce priveste st In ultima perioada, in Nairobi au fost semnalate mai multe probleme in ceea ce priveste siguranta, asa ca ar fi bine sa ai o atentie sporita, daca hotarasti sa vizitezi capitala statului Kenya.
  • Gastronomia locala: Cu siguranta va fi o experienta inedita, dar sa nu te astepti la preparate simandicoase. Dat fiind nivelul de trai scazut al tarilor africane, mancarurile lor traditionale sunt simpliste, pe baza de carne si legume. In Tanzania si Kenya vei da peste Ugali – un fel de mamaliga alba (e facuta din malai de porumb, din mei ori sorg) servita cu peste, carne sau legume. In Capul Verde, daca esti fan al pestelui si fructelor de mare, sa fii pregatit de experiente faine: doar este in mijlocul Atlanticului. In Madagascar vei manca mult orez cu legume si nu ar trebui sa eviti „rice cake-ul” – painea lor pe baza de orez. Daca esti mai conservator, sa nu iti faci griji, intrucat vei gasi numeroase restaurante cu specific european: multe persoane de pe batranul continent s-au retras in Tanzania si si-au deschis restaurant.
  • Cum platesti: In principiu, serviciile turistice precum accesul in parcuri nationale si cazarea in hoteluri de lux se platesc in monede de circulatie internationala: dolari (Kenya si Tanzania) si euro (Madagascar si Capul Verde). In afara structurilor turistice, de preferat este sa folosesti moneda nationala, cu exceptia Capului Verde, unde, daca ai euro, te vei descurca fara probleme. Gasesti ATM-uri prin toate orasele principale. Cardul nu il vei putea folosi in foarte multe locuri
  • Comunicatii/acces la internet: cel mai rentabil mod de a comunica cu cei de acasa, dar si de a impartasi cu prietenii de pe Facebook experienta ta este sa achizitionezi un SIM local.
  • Cum comunici cu localnicii: daca-ti faci griji ca nu te vei intelege cu localnicii, trebuie sa stii ca toate sunt foste colonii europene. In Tanzania si Kenya, engleza este limba oficiala. In Madagascar franceza este limba oficiala, iar in Capul Verde portugheza. Acest lucru nu inseamna ca nu te poti intelege si in limba engleza cu acestia din urma. In zonele turistice vei gasi si vorbitori de italiana, franceza si germana.
  • Riscuri cu privire la sanatate: Sunt multe legende si mituri cu privire la acest subiect. Trebuie sa ai in vedere ca toti calatorii trebuie sa aiba vaccinurile uzuale facute (cele facute in copilarie), dar si vaccin impotriva hepatitei A si tifoidei. Exista risc de malarie in unele zone si se recomanda medicatia profilactica (de exemplu, Malarone). In Kenya exista si risc de febra galbena, asa ca trebuie sa ai la tine carnetul galben care sa dovedeasca ca esti vaccinat impotriva acestei malaria.
1. Tanzania
Tanzania_eSky_1

Tanzania este chintesenta experientelor pe care calatorul le asteapta de la Africa. De parca tot ce stim despre Africa ar fi fost reunit intr-un sigur loc. Tanzania este o experienta unica si spun ca e musai sa o traiesti o data in viata. Este tara lui „pole pole” („incetisor, incetisor”) si a lui „hakuna matata” („nu iti face griji”). Este tara unde sa te duci in safari – e greu sa uiti prima ta intalnire cu o familie de lei care devoreaza vreo zebra sau antilopa, girafele care se intrec in inaltime cu baobabii. In Tanzania se afla si cel mai inalt varf din Africa, Kilimanjaro, un vulcan care rasare cand nu te astepti din stepa de inaltime din nordul tarii si care este unul dintre muntii legendari care pot fi urcati chiar si fara sa fii un montaniard cu zeci si sute de varfuri la activ. Si nu in ultimul rand, aici se afla Zanzibarul cu plajele sale albe, cu marea sa verde fosforescent si plantatiile sale de mirodenii.

Daca ce am descris mai sus te-a convins, mai sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere.

Pregatirea vacantei in Tanzania:

Cand sa vizitezi frumoasa tara africana: Cel mai bine este sa vizitezi Tanzania in perioada iunie-septembrie sau ianuarie-februarie. Acestea sunt anotimpurile lor secetoase. Daca mergi in alta perioada, vei putea avea surpriza ca, din cauza ploilor abundende, multe lodge-uri de safari sa fie inchise, drumurile sa fie impracticabile, iar animalele sa fie destul de greu de gasit.

Cum ajungi in Tanzania: Nu exista zboruri directe spre Tanzania, asa ca trebuie sa alegi o conexiune prin Europa sau Orientul Apropiat. Tanzania are trei aeroporturi internationale, deservite de destule companii aeriene (precum KLM, Air France, Qatar Airways, Turkish Airlines etc.): Kilimanjaro (care deserveste zona de safari), Zanzibar (pentru zona de plaja) si Dar-es-Salaam (capitala).

Unde te cazezi in Tanzania: In cazul in care pleci in safari, excursia vine in general „all-inclusive” – cu intrare in parc, cazare, mancare de trei ori pe zi, transport, ghid. In principalele zone turistice ale natiunii – Arusha, Dar es-Salaam sau Zanzibar, a fost o explozie de constructii de unitati de cazare, in ultimii ani – de la hosteluri si pensiuni ieftine la hoteluri de 5 stele. Ai de unde alege – atentie insa, in perioada de varf, in Zanzibar e destul de greu de gasit loc de cazare.

Tanzania_eSky_2Viza de Tanzania: Poate o sa te surprinda, dar Romania este singura tara din Europa ai carei cetateni nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul tarii.

Vacanta ta in Tanzania

Cam tot ce vei vedea in Tanzania va fi ceva nou, o experienta inedita, dar totusi sunt si cateva locuri pe care nu ai voie sa le ratezi:

Parcurile nationale Ngorongoro, Serengeti si Manyara. Tanzania inseamna safari, iar cele mai spectaculoase parcuri ale Africii sunt de gasit in Tanzania. Toate se afla in zona nordica – nord-vestica a tarii, in apropiere de orasul Arusha, dar exista parcuri mai putin batute si in restul tarii. Serengeti este parcul national care apare in majoritatea documentarelor de pe National Geographic, deci este un punct bun de plecare.

Insula Zanzibar – plaje albe, mare verde si calda, cocktailuri si mancare buna…acesta este Zanzibarul in cateva cuvinte. Pe langa plaje si mare, vei gasi unul dintre putinele orase istorice ale Africii – Stonetown, un mix de Arabia cu Africa, dar si intinse plantatii de mirodenii. Nu rata un Spice Tour!

Kilimanjaro – desi are 5.895 de metri altitudine, este un munte care poate fi urcat de foarte multa lume. Amatorii pot gasi numeroase agentii care sa le organizeze excursia pe asa-numita „Coca-Cola Route” (pentru ca este usoara). Chiar daca nu esti pasionat de drumetii, o excursie pana la intrarea pe „Coca-Cola Route” merita: vei da de peisaje superbe.

Kilimanjaro_eSky

Descopera viata localnicilor – cei mai vizibili sunt masaii, cu hainele lor colorate si dansurile saltarete. Exista numeroase sate „de protocol” aflate in apropierea parcurilor nationale, care pot fi vizitate – unde le poti vizita casele, scoala si sa ai un mini spectacol de masai saltareti. Daca vrei sa aprofundezi cultura traditionala africana, mai multe agentii din Arusha te pot ajuta sa vezi si alte comunitati, mai putin vizitate de turisti.

Tanzania_eSky_3

Dar-es-Salaam – una dintre cele mai linistite capitale ale Africii, pana acum un deceniu, Dar-es-Salaam („Portul pacii” in araba sau swahili) a crescut enorm si a devenit una dintre metropolele cele mai vibrante si haioase ale Africii Negre. Este un mix eclectic de arhitectura araba, swahili, indiana, africana si germana, in care in ultimii ani au aparut numeroase centre culturale si restaurante faine.

 2. Kenya

Kenya_eSky_1

Kenya este tara in care trebuie sa vii pentru a descoperi cea mai bogata fauna africana. Cand ajungi in parcul national Masai Mara, trebuie doar sa intorci capul si imediat vei da peste vreo antilopa, vreo girafa, vreo zebra. Dar Kenya are mult mai multe parcuri nationale care nu sunt deloc la fel – fiecare cu specificul lui. Coastele de la Oceanul Indian au acel nisip fin alb si mare, verde fosforescenta la care viseaza orice european, mai ales cand in batranul continent este frig si trist. De-a lungul coastei (la fel ca si in Tanzania), s-a dezvoltat o civilizatie extrem de bogata din contactul dintre negustorii arabi si localnicii de culoare. Urmele istorice se pot gasi in Mombassa, dar mai ales in Lamu, acest orasel traditional, izolat de secole pe o insula nu foarte departe de granita cu Somalia.

Pregatirea vacantei in Kenya:

Cand sa vizitezi frumoasa tara africana: Fiind vecina cu Tanzania, clima este identica. Cel mai bine este sa vizitezi Kenya in perioada iunie-septembrie sau ianuarie-februarie, in timpul anotimpurile lor secetoase.

Cum ajungi in Kenya: Kenya are doua aeroporturi internationale, deservite de multe companii aeriene mari (precum KLM, Air France, Qatar Airways, Turkish Airlines etc.) – Mombassa (pe coasta) si Nairobi (capitala). Mombassa este o varianta mai buna, intrucat exista numeroase zboruri charter din Europa Occidentala. Cum era de asteptat, nu avem zboruri directe, dar sunt multe variante din Milano, Roma, Istanbul si Londra (si pana acolo dai o fuga cu un low cost).

Unde te cazezi in Kenya: Ca si in cazul Tanzaniei, daca mergi strict pe safari, vei gasi variante „all-inclusive” – cu intrare in parc, cazare, mancare de trei ori pe zi, transport, ghid. Pe coasta Oceanului Indian vei gasi o varietate mai mare de unitati de cazare, de la hosteluri cochete la hoteluri impunatoare de 5 stele.

Viza de Kenya: se obtine foarte usor – la granita, in schimbul sumei de 51 de dolari.

Vacanta ta in Kenya

Parcurile Nationale – Lei la vanatoare, girafe mancand din baobabi, zebre trecand celebrul rau Masai Mara? Sunt doar putine episoade pe care le vei vedea in parcurile nationale din Kenya. Sunt zeci, deci ai de unde alege, totusi, cel mai important este Masai Mara, locul unde numeroase filme sau documentare au fost filmate.

Kenya_eSky_2

Kenya_eSky_3

Zona de litoral – zeci si sute de resorturi se intind de-a lungul plajelor albe si al marii verzi si permanent calde la nord si sud de Mombassa. Diani Beach este, in general, considerata drept cea mai buna plaja din zona, dar nu te astepta la o experienta tipica marilor statiuni de litoral – nu exista numeroase zone cu baruri, discoteci, restaurante, totul concentrandu-se in interiorul resortului. Orasul de la coasta Mombassa este destul de periculos si cel mai bine este sa fie vizitat in grup.

Kenya_eSky_4

Mount Kenya – ai urcat Kilimanjaro si ti-a placut? Incearca si fratele mai mic, Mount Kenya. Peisajele te vor face sa nu regreti cele cateva ore de cardio.

Nairobi – combinatia intre modern si traditional probabil ca iti va placea. Nu este un oras impresionant, dar este o experienta in sine. Nu ar trebui sa ratezi Giraffe Center, unde te poti apropia de girafe si, daca le dai un pic de mancare, le vei simti limba extrem de uscata pe degetele tale.

 3. Capul Verde

Capul Verde_eSky_1

De la doua foste colonii britanice, trecem la o colonie latina, a fratilor portughezi. La prima vedere, Capul Verde este acea destinatie de mare si soare, de all inclusive, de zacut cu un cocteil in mana si dormit. Da, exista si acest Capul Verde, dar daca vrei, poti descoperi o tara extrem de variata. Tara este formata din doua siraguri de insule in mijlocul Atlanticului. Mai precis, din 10 insule extrem de variate – unele sunt desertice, altele pline de verdeata, unele sunt nebatute de turisti – dar toate 10 au ceva de aratat lumii.

Pregatirea vacantei in Capul Verde:

Cand sa vizitezi Capul Verde: Daca in cazul Tanzaniei si Kenyei trebuie sa eviti cele doua anotimpuri ploioase, Capul Verde este o tara linistita si cu o clima minunata – luna cea mai friguroasa, ianuarie, are o temperatura medie de 25 de grade Celsius, iar luna cea mai fierbinte, septembrie, inregistreaza o temperatura medie de 30 de grade.

Cum ajungi in Capul Verde: Numeroase companii aeriene specializate in zboruri de vacanta leaga Europa de Capul Verde, dar cea mai simpla conexiune este cu TAP Air Portugal (care de asemenea zboara si la Bucuresti, asa ca legatura prin Lisabona este garantata).

Unde te cazezi: Vei gasi locuri de stat cam peste tot, fara probleme. Foarte multi europeni (in special portughezi, italieni, dar si germani sau scandinavi) s-au mutat in Capul Verde si au deschis hoteluri si pensiuni confortabile si faine.

Viza de Capul Verde: se obtine foarte usor – la aeroport, in schimbul sumei de 25 de euro.

Vacanta ta in Capul Verde

Daca in cazul Tanzaniei si Kenyei parcurile nationale sunt la putere, in Capul Verde vei avea ocazia sa vizitezi insule pe cat de superbe, pe atat de diferite.

Capul Verde_eSky_2

Insula Sal – este cea mai vizitata insula din Capul Verde. Este insorita (nu a mai plouat de cativa ani) si majoritar desertica. Pe langa multitudinea de hoteluri all-inclusive din Santa Maria, Sal este impanzita de oaze, vulcani, dar si saline (Sal inseamna „sare” in portugheza). Ce te va impresiona cu adevarat este asa-numitul „miraj” sau Fata Morgana: poti „vedea” mare in desert. Daca vrei sa incerci windsurful, sa stii ca Insula Sal este printre locurile cele mai bune pentru asa ceva.

Capul Verde_eSky_3

Insula Boavista – la doi pasi de Sal, Boavista este o adevarata Sahara – cea mai spectaculoasa activitate este sa mergi prin desert si deodata sa-ti apara in fata o mare de un verde incandescent. Daca Sal este „Mamaia” Capului Verde, Boavista este „Vama Veche” – cabanute si pensiuni mici, plaje nesfarsite, orasele adormite si peste senzational preparat pe gratar. Pentru un aer de Cuba, mergi in capitala insulei, Sal Rei.

Insula Santiago – aflata in siragul sudic al arhipelagului, aici se afla capitala tarii – Praia. Perla insulei este orasul istoric Cidade Velha, unde poti descoperi ruinele celui care a fost unul dintre cele mai mari orase coloniale ale Portugaliei. Bogatia a atras insa numerosi pirati care, in ciuda citadelei mandre de pe deal, au reusit sa jefuiasca si sa distruga asezarea, locuitorii ei mutandu-se pana la urma in Praia, care era mai ferit si mai usor de aparat. Ruinele, dar si cladirile moderne ale orasului sunt mai mult decat interesante.

Insula Fogo – aflata langa Santiago (se poate vedea cu ochiul liber), gazduieste singurul vulcan activ din Capul Verde. Fogo este pur si simplu spectaculos, iar ascensiunea pe varf este o experienta de neuitat – in caz ca vulcanul este considerat sigur. Capitala Sao Filipe are un aer colonial, cu casute frumos pictate, si, evident, fiind vorba de o insula vulcanica, plajele sunt cu nisip negru.

 4. Madagascar

Madagascar_eSky_1

Poate cea mai spectaculoasa tara africana, Madagascarul s-a desprins de continent acum mai bine de 160 de milioane de ani, iar 80-90% dintre speciile de animale si plante pot fi gasite doar aici.

Madagascar inseamna in primul rand fauna si flora exceptionale. Inseamna apusuri rupte din alta lume, sate ancestrale minunate, plajele incredibile, dar si varietate si cultura iesita din comun. Chiar daca este una dintre cele mai sarace tari din lume, vei fi intampinat de zambetele localnicilor, chiar daca nu poarta foarte multe haine pe ei, chiar daca locuintele nu sunt mai mult decat o coliba din paie sau vreascuri si vei descoperi ca fericirea nu inseamna sa ai ultimul model de iPhone.

Pregatirea vacantei in Madagascar:

Cand sa vizitezi Madagascar: Madagascar are un climat extrem de variat – arid in sud-vest, temperat in zonele centrale (montane, unde se afla si capitala), ploios pe coasta estica. In principiu, cel mai bine este sa vizitezi Madagascarul in perioada verii europene, dar asteapta-te ca va ploua in zona estica, uneori si in zona montana, centrala.

Cum ajungi in Madagascar: Madagascar are doua aeroporturi internationale, deservite de un numar limitat de companii aeriene. Majoritatea zborurilor aterizeaza pe aeroportul capitalei Antananarivo, dar exista zboruri charter din Italia pe aeroportul din Nosy Be, zona statiunilor litorale din Nord.

Unde te cazezi: La acest capitol, vei avea de unde alege, chiar daca nu este totul chiar luxos. Luxul nu prea are la ce sa iti foloseasca in asa locuri minunate. Vei gasi variante de la bungalow-uri, pana la hoteluri si resorturi.

Viza de Madagascar: se obtine foarte usor – la aeroport, in schimbul sumei de 31 de euro.

Vacanta ta in Madagascar

Este foarte greu sa te limitezi doar la cateva locuri de vizitat, pentru ca Madagascarul te va surprinde la fiecare colt si vei dori sa vizitezi, sa afli, sa aprofundezi.

Aleea Baobabilor – Colt iconic al Madagascarului, Aleea Baobabilor se afla nu foarte departe de Morondava, principala statiune de litoral din estul tarii si este cu adevarat un spectacol, mai ales la apus de soare. Cadre cu apusul fac parte din genericele multor programe-documentare despre Africa.

Madagascar_eSky_2

Raul Tsiribihina – este cea mai buna modalitate de a descoperi in tihna Madagascarul autentic. Tururile obisnuite sunt de 3 zile/doua nopti, timp in care cobori pe rau, descoperind fara graba viata de pe apa si de pe malurile celui mai mare rau din zona. Pe drum, cobori pentru a descoperi satele malgase si viata de zi cu zi – practic, neschimbata de secole. Se doarme la corturi, pe malul raului, iar masa este pregatita de echipajul vasului cu care navighezi pe rau.

Tsingy de Bemaraha – Tot in vestul tarii, se afla niste structuri de calcar de-a dreptul spectaculoase – niste stanci extrem de ascutite, printre care te poti strecura uneori doar in patru labe, dar cand ajungi in varf, panorama acestei adevarate paduri de piatra ramane de neuitat. Pe langa Tsingy trece raul Monambolo – excursiile pe rau sunt, de asemenea, spectaculoase.

Parcul National Andasibe – aflat la cateva ore de capitala Antananarivo, este locul unde am descoperit animalul–simbol national al Madagascarului – lemurul.  Ne-au sarit in cap lemurii (evident, fiind rasplatiti cu ceva mancare), si-au etalat cozile extrem de lungi si s-au zbenguit… Am vizitat atat parcul propriu-zis, cât si o mini rezervatie privata (unde am si luat pranzul), unde se afla o concentrare mai mare de lemuri. Am vazut, de asemenea, o groaza de cameleoni de toate formele si dimensiunile (aparent, jumatate din speciile lumii se afla in Madagascar), dar si alte reptile si batracieni care pot fi gasiti doar pe insula.

Madagascar_eSky_3

Madagascar_eSky_4Nosy Be – este zona de litoral cea mai populara din Madagascar, o insula aflata in nordul Madagascarului. Este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip fin si cu intrarea lina in mare. O alta zona de litoral se afla in vest – langa oraselul Morondava, unde poti gasi restaurante, baruri si mici hoteluri pentru straini.

Antananarivo sau Tana –  capitala Madagascarului, este poarta aproape obligatorie de intrare in tara si nu trebuie evitata. Spectaculos construita pe mai multe dealuri, spre deosebire de multe alte capitale africane, are si urme istorice spectaculoase (pentru ca Madagascarul a avut un regat bogat independent pana la sfarsitul secolului al XIX-lea). Poti descoperi Palatul Regal, biserici, fosta Curte de Justitie sau fostul sediu al primului-ministru, grupate in varful unui deal ce domina toata capitala.

Tu cand vei descoperi Africa?

Citeste aici ghidurile complete despre fiecare tara africana in parte si, daca Cezar te-a inspirat in planificarea unei escapade africane, noi te ajutam cu organizarea! Pentru sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 0373 769 740.

Hakuna matata!

Ghid de calatorie: 3 zile in Roma sau cum sa te indragostesti in stil italian

$
0
0

Stim ca Roma nu a fost construita intr-o singura zi, dar o zi este suficienta ca sa te indragostesti pe viata de ea. Sau cel putin asta ne spune Adrian Dumitru, prietenul nostru calator de la IMAGE PR, care tocmai ce s-a intors dintr-o excursie in Roma. Cititi mai jos ghidul de calatorie complet pe care Adi ni l-a pregatit, scris asemenea unei povesti de dragoste italiene fara sfarsit!

Giotto di Bondone, italianul care a dat startul curentului renascentist, spunea la finalul anilor 1300 ca Roma este orasul ecoului, al iluziei si al dorintei. Parca orasul nu putea sa fie descris mai bine. Fiecare coltisor are ecoul istoriei, parca auzi gladiatorii de pe Colosseum, aplauzele multimii la dezvaluirea columnei lui Traian, suspinele oamenilor ce treceau pragul Panteonului lui Agrippa.

Orice straduta parca este o iluzie: te uiti dupa o gelaterie si dai de Fontana di Trevi. Te loveste fiecare detaliu, te vrajeste mireasma unei felii de pizza, a unei portii de paste, toate combinate cu acea stare pe care ti-o dau cladirile vechi de mii de ani. Dar parca cel mai puternic sentiment pe care il traiesti in Roma este dorinta: dorinta de a descoperi mai mult, de a experimenta cat mai mult conceptul „dolce far niente”.

Roma_eSky_1Roma este un oras inghetat in timp, o „lupta” intre antic si renascentist, o lupta din care cel mai castigat iese turistul. Este orasul pe care merita sa il vizitezi ori de cate ori ai ocazia, pentru ca ai nevoie cam de un an sa vizitezi totul in tihna. Nu o spun, eu, ci doamna Francesca, o femeie de 63 de ani, cu care am stat la povesti mai bine de 45 de minute.

Vorba este ca necinstesti orasul daca stai mai putin de 7 zile. Eu am experimentat si o vacanta de 7 zile, dar si un city break de 3 zile, iar concluzia este ca Roma este destinatia ideala de city break. Eventual mai multe 😊

Ultima vizita in Roma a fost la inceputul lunii noiembrie. Un power city break de trei zile. Pentru ca intreg city break-ul era un cadou pentru niste prieteni, am fost si ghid si gazda si organizator. Era deja un drum batatorit de mine.

Zbor

Zicala „toate drumurile duc la Roma” pare ca dainuieste in timp. Nu trebuie sa iti faci griji, caci sunt zboruri directe pe toate gusturile: WizzAir si Ryanair pe Ciampino (un fel de Aeroport Baneasa al lor) si Blue Air si Alitalia pe Fiumicino (aeroportul mare al Romei). Am ales varianta Ryanair, cu plecare de 08:00 de pe Henri Coanda. In doua ore eram deja pe aeroport (ora locala 09:00), deci o zi plina de vizitat. Biletul dus-intors pentru o persoana este cam 60 euro tot anul (poti prinde si oferte de 40-50 euro/bilet, dar poti nimeri si perioade cand sa te indrepti spre 100 – 150 de euro). Aeroportul este mic, asa ca toate procedurile nu dureaza mai mult de 45 de minute.

De la aeroport poti lua un autobuz (sunt 4-5 firme care opereaza astfel de curse). Eu am ales Terravision pentru ca mi-am putut lua biletele online, din tara. Costul este de 8 euro pentru dus-intors sau 5 euro pentru un singur drum. Dupa 40-50 de minute ajungi la Termini, cel mai important nod de transport al lor (metrou, tren, autobuze). De aici poti pleca in orice directie cu metroul, care circula foarte ok. Costul pentru un travel pass de 72 de ore este 18 euro (metrou + autobuz). Varianta de City Pass nu este foarte avantajoasa (cum este in alte capitale europene).

Hotel

Constient ca voi sta destul de putin, am ales o varianta de hotel in centrul Romei, la cateva sute de metri de Colosseum. Facand aceasta alegere, am renuntat si la transportul public (pentru un city break de 3 zile, gasesti pe o raza de 10 km cam tot ce doresti sa vizitezi) si, in plus, Roma este un oras ce merita luat la pas.

Roma_eSky_2Am optat pentru serviciul Zbor+Hotel si toate treaba a insemnat -10% in comparatie cu situatia in care as fi luat biletele de avion de la compania aeriana si hotelul de pe Booking. 

Ce este de facut in Roma

Cu 9.6 milioane de turisti straini, Roma este al doisprezecelea cel mai vizitat oras din lume si al treilea din Europa (dupa Londra si Paris). Tocilar din fire, imi place sa imi fac documentarea inainte de a vizita un nou oras. Cand am vizitat prima oara Roma, credeam ca stiu in mare totul despre majoritatea punctelor turistice, dar doar dupa cateva minute am realizat acelasi lucru pe care Edmonia Lewis il descoperise cu mai bine de 150 de ani in urma: credeam ca stiu totul cand am venit la Roma, ca sa descopar ca mai am totul de invatat.

Daca mergi pentru 3-4 zile, este bine sa iti faci un plan detaliat, dar daca vrei si sa ,,dolce far niente”, mai bine pui la cale un plan lejer. Vei observa ca pe lista obiectivelor pe care ti-ai propus sa le vezi, vor intra si altele despre care habar nu aveai. Singurul lucru sigur este ca vei descoperi Roma multe zile dupa ce te-ai intors in tara: vei avea teme de facut, daca te pasioneaza istoria si de fel nu iti place sa nu lasi lucrurile nedescoperite.

Totusi, cam ce ar fi de vizitat in doar trei zile?

Colosseum, Forumul Roman si Dealul Paladin

Roma_eSky_3De ce toate trei? Pentru ca sunt foarte apropiate si un singur bilet iti asigura accesul la toate trei. De ce am inceput cu ele? Pentru ca erau foarte aproape de unde eram cazat. Cele trei reprezinta inima Romei antice. Peste 2000 de ani de istorie, simboluri ale Romei si dovada in piatra a unei istorii marete. De oriunde ai fi cazat, vei ajunge foarte simplu: cobori la statia de metrou Colosseo si mai ai de mers cam 200 de metri.

Pentru ca vei dori sa nu pierzi mult timp la cozi (poti sta si peste 2-3 ore la bilete si la intrare), recomand sa cumperi biletele online. Biletul va fi mai scump cu 5,5 euro (19,5 in loc de 14 euro), dar vei castiga timp. Colosseumul nu m-a impresionat foarte mult in interior: este foarte aglomerat, iar audio guide-ul este foarte slab.

Totusi, Dealul Paladin si Forumul Roman fac toti banii. Te plimbi printre ruinele unor temple vechi de peste 2000 de ani si simti istoria la fiecare pas. Legendele spun ca pe dealul Paladin au fost gasiti si crescuti de lupoaica Romulus si Remus, fondatorii eternului oras. Cert este ca vei gasi ruine din anii 1000 I.C (descoperite prin anii 1940 in urma unor escavari), dar vei vedea si pietrele de temelie ale imperiului roman: aici, Augustus, primul imparat Roman (nepotul lui Cezar) avea sa construiasca „centrul lumii” si totodata resedinta imparatilor romani pentru multe secole in 27 I.C. Sa fii foarte atent sa nu ratezi: Domus Flavia, Templul lui Apollo sau Templul lui Cybele.

Roma_eSky_4Forumul roman este parte a dealului Paladin si te vei prinde doar din faptul ca ruinele sunt ale unor cladiri mai maiestoase. Centru politic si administrativ pentru imparati precum Cezar, Augustus sau Traian, forumul roman (in traducere libera „piata”) cuprinde temple odinioara maiestroase, precum: Templul lui Saturn, Templul lui Vespasian si Titus, Arca lui Septimius Severus, sau Templul lui Cezar.

Probabil nu ii vei da atentie, dar merita macar 5 minute si 3-4 fotografii: intre Colosseum si dealul Paladin este Arcul Imparatului Constantin. Construita in onoarea victoriei lui Constantin cel Mare asupra paganismului, Arca s-a pastrat extraordinar de bine (in comparatie cu restul monumentelor de pe dealul Paladin) si daca te uiti cu atentie, vei observa si sculpturi ce onoreaza victoriile unor imparati precum Traian, Marcus Aurelius sau Hadrian. Daca te uiti si cu mai mare atentie, vei observa sculpturile a 8 daci, ce au fost „preluate” de pe un monument realizat de imparatul Traian.

Daca ar fi sa iei totul la pas relaxat, ai petrece minimum 5 ore, dar daca te gandesti cate vei mai avea de vizitat, vei putea scurta vizitarea la aproximativ 3 ore.

Foro Traiano

Roma_eSky_5 Foro Traiano si celebra Columna a lui Traian se afla la doar cateva minute de mers pe jos de Colosseum. Probabil multe dintre lectiile de istorie faceau trimitere la celebra columna a lui Traian si la celebrul Apolodor din Damasc, a carui opera este Foro Traiano (chiar ultima). Interesant este ca la lucrari au fost folosite fonduri provenite de la proaspat cuceritii daci si chiar lucratori daci luati ca prizonieri de razboi. Spre norocul nostru, cea mai bine conservata parte a forumului lui Traian este insasi columna lui Traian, pe care poti descifra luptele lui Traian cu Decebal. Nu exista taxa de vizitare, fiind un spatiu public.

Piata Venetia

Roma_eSky_4Dupa numai 150 de metri, mai poti face un popas: ai ajuns la Piata Venetia. Piata reprezinta „poarta” spre bulevardul Corso (Via del Corso, bulevardul intesat cu magazine al Romei) si este strajuita de monumentul Il Vittoriano sau „Altarul Patriei”. Construit in 1885 in cinstea lui Victor Emanuel II, primul rege al Italiei unificate, Il Vittoriano este un monument grandios, din marmura alba de Brescia.

Pe cat de grandios, pe atat de controversat la vremea construirii sale: numeroase monumente istorice antice au fost demolate pentru a face loc acestuia si a existat chiar intentia de a fi vopsit intr-o culoare mai inchisa, pentru a se incadra in peisajul roman, idee demontata odata cu venirea la putere a lui Mussolini. Aici nu vei petrece mai mult de 30 de minute si nu exista nicio taxa. Cateva fotografii, momente de respiro si la drum.

Fontana di Trevi

Roma_eSky_7Probabil ca atunci cand auzim „fontana”, Fontana di Trevi este printre primele la care ne gandim. Chiar daca pare un punct turistic „mainstream”, cu siguranta te va impresiona frumusetea si grandoarea sa. De la Piata Venetia, urci pe Via Del Corso si in maximum 10 minute vei ajunge. Poti face un popas la Venchi Cioccolato, daca esti fan ciocolata.

Iti recomand sa nu o iei pe straduta Via dei Sabini (pe unde o ia cam toata lumea), ci sa faci dreapta de pe Via Del Corso pe Via delle Muratte; vei mai evita putin din aglomeratie. Odata ajuns la Fondata di Trevi, recomandat este sa iti cumperi o inghetata de la Gelateria situata chiar langa celebra fontana (Melograno se numeste), pentru ca vei avea ceva de asteptat daca doresti sa prinzi o fotografie in fata. Sa iti iei macar 5 minute sa privesti in detaliu Fontana.

Este o poveste in sine: chiar daca multa lume crede ca a fost construita de Bernini, Fontana di Trevi este opera lui Nicola Salvi, care, intr-adevar, s-a bazat pe planurile lui Bernini. Figura centrala a Fontanei di Trevi este zeul Neptun, situat intr-un car de lupta tras de caluti de mare. Daca doresti sa mai revii la Roma, nu uita sa arunci o moneda in apa, stand cu spatele la fontana. Aceasta se poate vizita la orice ora, gratuit, motiv pentru care este bine sa o lasi pentru finalul zilei. Pentru restul serei, te poti plimba pe stradutele din jur, caci vei mai descoperi puncte turistice faine: Piazza di San Marcello, Chiesa di San Marcello al Corso.

Vatican

Iti recomand sa ii dedici Vaticanului o zi, pentru ca merita. Daca vei fi pe fuga, risti sa transformi toata experienta intr-o corvoada. Si sa te incalti comod. Daca nu esti cazat prin centru, poti ajunge cu metroul pana la statia de metrou Ottaviano si de acolo mai mergi cateva minute pe jos. Daca vrei sa o iei la pas, iti recomand sa pleci din zona Piata Venetia si sa mergi pe Sant Andrea della Valle.

Roma_eSky_8

Prima data cand am fost la Vatican, am stat la coada la intrare peste trei ore. Indicat este sa iti rezervi online biletele: vei plati cu 4 euro in plus, dar nu vei sta la coada mai mult de 30-45 de minute (21 de euro in loc de 17 euro; recomand sa mai adaugi si un audio guide, costul fiind de 7 euro). Biletul iti ofera acces la Muzeele Vaticanului si la Capela Sixtina. Mai poti vizita si vilele pontificale, gradinile si siturile arheologice, dar acestora ar trebui sa le dedici la fel, o buna parte dintr-o zi, iar biletele le poti achizitiona numai online.

Daca iti rezervi online intrarea la muzeele Vaticanului si o iei la pas pe Sant Andrea della Valle, recomand sa iti programezi vizita pe la pranz si sa pornesti spre Vatican de dimineata. Vei trece pe langa Chiesa de Gesu, Museo di Roma, Piazza Campo de’ Fiori (merita sa pierzi 30 de minute printre tarabele cu preparate traditionale). Cand vei ajunge la Tibru si vei traversa pe podul Vittorio Emanuele II, vei vedea in dreapta Castelul Sant’Angelo, care merita vizitat, dar dupa ce vizitezi muzeele Vaticanului.

Roma_eSky_9

Odata intrat in cel mai mic stat din lume, cu o populatie de 832 de locuitori si o suprafata cam de un sfert din Parcul Herastrau din Bucuresti, vei vedea Piata San Pietro, locul unde se aduna zeci de mii de credinciosi la orice sarbatoare catolica importanta. Intrarea in muzeele Vaticanului se face ocolind celebra piata.

Roma_eSky_10Complexul muzeal al Vaticanului cuprinde 10 muzee pline de picturi, sculpturi, armuri, tapiterii, mozaicuri, vase grecesti, obiecte de arta africana si multe altele. Este o istorie vie a umanitatii si a religiei. Pe langa acestea, vei putea vizita si Capela Sixtina, Salile lui Raffaelo, Palatul Belvedere, Sala Doamnelor, dar si celebrul apartament Borgia (daca ai vazut serialul The Borgias, iti va parea un loc familiar).

Dupa ce vei vizita muzeele (este greu sa le prinzi pe toate deschise; eu le-am vazut pe toate din mai multe vizite, intrucat de fiecare data erau cel putin 2-3 inchise pentru renovari), vei vizita si Basilica San Pietro, unde poti urca pana in cupola, de unde vei avea o priveliste superba asupra Romei.

Roma_eSky_12Dupa vizitarea muzeelor, te poti opri la masa la unul dintre restaurantele din jurul Vaticanului si apoi, daca reusesti sa ajungi pana la ora 18:00, cand intra ultimul grup, ar trebui sa vizitezi Castelul Sant’ Angelo. Costul unui bilet este de 19,5 euro si poti fi achizitionate si online. Cozile nu sunt foarte mari, dar merita vizitat.

Pentru restul serii, daca-ti plac plimbarile (si vremea te ajuta, iar picioarele inca te mai tin), poti vizita Parcul Villa Borghese, unde se afla si celebra Villa Medici.

Cartierul Trestavere

Daca mergi tot pe varianta de city break de trei zile, ziua III ar trebui sa fie mai mult pe „dolce far niente”. Poti incepe ziua in Cartierul Trestavere (unde ajungi cu tramvaiele 3 si 8, care strabat mare parte din Roma). Este un cartier boem, un loc unde s-au filmat multe productii cinematografice. Majoritatea restaurantelor au inghetata facuta dupa retete de familie foarte vechi si recomand sa incerci.

Panteonul

Roma_eSky_13De la Trestavere, daca o iei la pas, cam in 35 de minute esti la Panteon. Personal, este locul favorit din Roma. Situat printre stradutele inguste din centrul Romei, Panteonul te va coplesi prin grandoarea sa, in contrast cu cladirile mici din jurul sau.

Construit de generalul si omul politic Marcus Agrippa si ulterior reconstruit de imparatul Hadrian in anul 126 D.C, Panteonul a fost un templu dedicat tuturor zeilor (asa se si traduce din limba latina), iar din secolul VII a devenit biserica crestina. Este considerata ca fiind cea mai bine conservata cladire romana, iar pana in secolul XX a fost cea mai mare constructie din beton (a fost nevoie de 2000 de ani pentru a fi detronata de pe aceasta pozitie).

Chiar daca nu se cunoaste arhitectul, multi istorici atribuie lucrarea celebrului Apolodor din Damasc. Este o capodopera a arhitecturii, pentru multe decenii arhitectii neputand explica cum a rezistat celebra cupola ce are o gaura in centru. Nu exista taxa de intrare, dar trebuie sa fii atent ca este inchis pentru diverse slujbe catolice. Cat astepti sa se deschida, poti savura o cafea, intrucat in jurul Panteonului sunt numeroase cafenele si restaurante boeme.

Treptele spaniole (Spanish steps)

Roma_eSky_14La nici 15 minute de mers pe jos, vei gasi celebrele Spanish steps. Situate intre Piata Spania si Piata Trinita dei Monti, treptele spaniole au in varf biserica Trinita dei Monti. Cele 174 de trepte au fost construite in anii 1700, pentru a lega Ambasada Spaniei de Trinita dei Monti. In acesta zona, pe langa numeroase restaurante, vei gasi si numeroase magazine de lux. Stradutele sunt superbe, asa ca te poti rataci minute bune admirand arhitectura.

Unde si ce mananci in Roma?

Roma_eSky_15M-am straduit, dar nu am reusit sa gasesc mancare care sa nu imi placa. Majoritatea restaurantelor sunt afaceri de familie, transmise din generatie in generatie. Daca vei intra in vorba cu chelnerii, vei fi surprins sa descoperi ca poti vorbi chiar cu patronul localului.

Este obligatoriu sa incerci pizza (Quatro formaggi este absolut incredibila), pastele si cannoli la desert. Vinurile sunt foarte bune, iar de multe ori „vinul casei” poate fi mai bun decat multe vinuri celebre din alte tari. Locurile unde am revenit au fost Ristorante Abruzzi (in apropiere de Fontana di Trevi), pentru cele mai bune gnocchi ai quatro formaggi, Ristorante Assunta Madre (in apropiere de Piazza de’ Fiori), pentru cele mai bune paste cu fructe de mare si Ristorante Roof Garden Hotel Forum Roma (in apropiere de Colosseum), pentru cea mai buna pizza si cea mai faina priveliste asupra Romei antice. Inghetata din gelateriile de pe strada este incredibila: de recomandat sa faci macar doua popasuri pe zi la o gelaterie.

Ce am povestit, nu reprezinta nici macar 1% din ce poti vizita in Roma. Este intr-adevar un muzeu in aer liber. Odata vizitata, vei dori sa revii ori de cate ori ai posibilitatea, intrucat o vei privi ca pe o carte, ale carei file le citesti cu fiecare vizita.

Tu cand planuiesti o escapada italiana?

Daca ai fost inspirat de ghidul de calatorie comprehensiv pregatit de Adi (se vede ca Roma este unul dintre orasele lui preferate, nu?), atunci pregateste-ti bagajele! Pentru sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 0373 769 740.

Ciao!

Vreau oferte zbor Roma     Vreau cazare in Roma

Magia Craciunului in 10 orase din Europa

$
0
0

Decembrie: luna cadourilor, luna celor mai frumoase sarbatori de iarna, luna pe care o petreci alaturi de cei dragi si luna in care sa te mandresti cu tot ceea ai realizat anul acesta si sa te gandesti cu incredere spre viitor. Si, de ce nu, sa petreci un Craciun de poveste intr-unul din aceste 10 orase magice din Europa (Romania vine si cu o nominalizare-surpriza anul acesta):

1. Helsinki, Finland

Helsinki_eSkyIncepem cu tara lui Mos Craciun, de unde a inceput totul in povestile pentru copii: Finlanda. Treci pe lista capitala tarii, Helsinki, pentru a experimenta magia iernii la ea acasa. Daca pui la socoteala faptul ca este posibil sa vezi si Aurora Boreala, te sfatuim sa te imbraci gros si sa iti rezervi cazarea cat mai rapid!

Vreau cazare in Helsinki

2. Tallin, Estonia

Tallin_eSkyDaca tot te afli in regiunea nordica, poti sa dai o fuga si pana in Estonia. Tallin este sus pe lista oraselor care organizeaza cele mai frumoase targuri de Craciun. Pentru ca aici se sarbatoreste Craciunul pe rit vechi (7 ianuarie), te poti bucura si la anul de festivitatile iernatice.

Vreau cazare in Tallin

3. Zagreb, Croatia

Zagreb_eSkyO tara predominant catolica, in Croatia se sarbatoreste aproape intreaga luna decembrie, pana la Craciun, perioada Advent-ului. In toata aceasta perioada, orasul este impodobit incredibil, iar parcul central Zrinjevac se transforma intr-un paradis de iarna. De asemenea, daca tii cont ca in ultimii 3 ani Zagreb a luat premiul pentru cel mai frumos Targ de Craciun, stii unde trebuie sa ajungi macar o data in aceasta iarna.

Vreau cazare in Zagreb

4. Viena, Austria

Viena_eSkyDaca tot am adus discutia in directia celor mai premiate Targuri de Craciun, atunci nu rata capitala austriaca. Targurile din fata primariei (Rathausplatz), din fata palatelor Schönbrunn si Belvedere sunt printre cele pe care nu trebuie sa le ratezi. Bineinteles, pregateste-te pentru o invazie de turisti, asa ca poate ar fi mai indicat sa le vizitezi dimineata si in timpul zilei, cand sunt mai putini oameni, iar seara sa treci pe langa ele pentru a vedea spectacolul de luminite.

Vreau cazare in Viena

5. Sibiu, Romania

Sibiu_eSkyRomania nu se dezminte si are din ce in ce mai multe Targuri de Craciuni incredibile in orase precum Bucuresti, Timisoara, Oradea sau Iasi. Dar acum ne oprim asupra Sibiului, oras care imbina farmecul transilvanean cu miracolul sarbatorilor de iarna. Chiar daca nu esti cel mai mare fan al acestui sezon, in Sibiu nu ai cum sa nu te indragostesti de lucrurile marunte care te fac sa zambesti instant.

Vreau cazare in Sibiu

6. Aachen, Germania

Aachen_eSkyOk, recunosteam, stim cele mai multe despre acest oras prin prisma Targului de Craciun organizat aici care atrage anual peste 1,5 milioane de turisti. Oras situat la granita cu Belgia si Olanda, acesta a devenit faimos pentru festivitatile organizate iarna. Aici trebuie sa incerci painea cu martipan, vinul fiert, prajiturile traditionale de Craciun (Printen) si biscuitii Spekulatius.

Vreau cazare in Aachen

7. Budapesta, Ungaria

Budapesta_eSkyDupa cum ti-am scris si aici, Budapesta este un oras care merita vizitat pe parcursul intregului an. Asadar, nu ocoli capitala Ungariei pentru clasicul Kurtos Kalacs, pizza facuta in stil unguresc (töki pompos) si mergi in piata Vorosmarty pentru a vedea cel mai vechi Targ de Craciun din Budapesta, la o aruncatura de bat de Dunare.

Vreau cazare in Budapesta

8. Strasbourg, Franta

Strasbourg_eSky

Capitala regiunii Alsacia din Franta se bucura de imbinarea elementelor franceze si germane, iar o plimbare pe strazile orasului este ca o plimbare printre culturi (numele chiar inseamna „orasul de la intersectia strazilor”). Dar cel mai important eveniment din decembrie este Targul de Craciun – cel mai vechi din Europa (si posibil din lume!). Si, daca esti pasionat de vinuri bune, la doar o ora departare se afla orasul Colmar.

Vreau cazare in Strasbourg

9. Praga, Cehia

Praga_eSky

Orasul celor 100 de turnuri te asteapta cu unul dintre cele mai mari Targuri de Craciun din Europa. Mergi aici pentru a vedea minunatiile de decoratiuni din Turnul Vechii Primarii, aflat in Orasul Vechi. Incearca sa te delectezi cu o cina medievala si sa incerci berile faimoase. Eventual, poate chiar si o bere fiarta in pietele din oras.

Vreau cazare in Praga

10. Cluj, Romania

Cluj_eSky

Surpriza acestui an vine din Cluj – Targul de Craciun organizat aici a fost nominalizat in topul celor mai frumoase evenimente de acest tip – poti sa votezi si tu pentru orasul romanesc aici. Daca ajungi anul acesta in Cluj-Napoca, nu ezita sa ne trimiti fotografii si impresii aici sau pe pagina de Facebook.

Vreau cazare in Cluj

Tu unde iti petreci acest Craciun?

Stii doar – daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispoziție – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 031 100 50 50. Suntem aici pentru a te ajuta cu intreaga experienta: inainte, in timpul si dupa calatoria mult asteptata!

Sarbatori fericite!

Iarna in Viena: ghid de calatorie

$
0
0

Stii cum unele orasele sunt puternic asociate cu un anotimp? Ei bine, Viena este orasul-vedeta atunci cand vorbim de perioada sarbatorilor de iarna. Bineinteles, capitala Austriei este superba si merita vizitata oricand, dar daca planuiesti o escapada pentru Targurile de Craciun, iti raspundem la cateva intrebari:

Cum ajungi acolo?

Viena_eSky

Masina personala, avion, chiar si tren! Dar cea mai buna veste este introducerea curselor low-cost Laudamotion pe ruta Bucuresti-Viena, unde calatoria dureaza sub 2 ore (intre 1h 20 min si 1h 40 min).

Atentie la noua politica de bagaje, chiar daca lucrurile nu se schimba atat de radical: daca achiti serviciul de imbarcare prioritara, poti sa iei la bordul aeronavei 2 bagaje (unul mic si unul de 10 kg), potrivite pentru un city break in unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Te sfatuim sa alegi aceasta optiune daca mergi doar pentru cateva zile, mai ales daca nu vrei sa pierzi timp pretios asteptand bagajul de cala.

Unde te cazezi?

Arunca un ochi pe lista noastra de unitati de cazare: reunim peste 1 milion de proprietati pe care le poti trece prin diferite filtre (aflate in partea stanga dupa ce incepi cautarea), inclusiv dupa rating-ul de pe TripAdvisor. De asemenea, nu uita de pachetele Zbor + Hotel, unde poti obtine o reducere de pana la 30% la anumite pachete, oferte indisponibile altfel.

Cum poti vizita orasul in mod avantajos: 

Vienna Pass & Vienna City Card

Daca planuiesti sa vizitezi cat mai multe atractii turistice (muzee, Gradina Zoologica, Turnul Dunarii, Donauturm, pentru o panorama spectaculara dintr-un restaurant ce se invarteste s.a.m.d.) si sa te plimbi nestingherit prin oras, iti recomandam sa achizitionezi Vienna Pass sau Vienna City Card.

Ce poti face acolo? 

Obiective turistice Viena

Incepem? Incepem. In primul rand, Viena este orasul castelelor si palatelor; nu uita ca vorbim totusi de fosta capitala a Imperiului Austro-Ungar.

Schonbrunn_Viena_eSky

Treci pe lista de vazut Palatul Schönbrunn, palatul preferat al celebrei Imparatese Sisi. Aici poti sa vizitezi interiorul grandios al palatului, sa te plimbi prin gradinile superbe din jurul palatului (daca apuci sa le vezi si atunci cand ninge si totul este alb de jur-imprejur, cufundat intr-o liniste regala, atunci stii cum unele momente pot fi ca un balsam pentru suflet), sa urci un mic deal si sa bei o cafea vieneza la Gloriette sau sa vizitezi Gradina Zoologica, una dintre cele mai vechi din Europa.

Gloriette_Viena_eSky Gradina_Schonbrunn_Viena_eSky

Apoi indreapta-te catre complexul istoric Belvedere, care contine alte doua palate aflate in mijlocul unei gradini spectaculoase. Acestea sunt o oglinda a trecutului imperial, construite intr-un stil baroc.

Belvedere_Viena_eSky_1

Alte obiective turistice de trecut pe lista unui city break de iarna: da, binecunoscutele Targuri de Craciun. Incearca sa ai asteptari realiste si sa iti dai seama ca exista foarte multi turisti care le viziteaza, asa ca iti recomandam sa te duci cat mai devreme si sa te rasfeti cu un punsch (punci) sau cu un Glühwein (vin fiert), alaturi de alte delicioase preparate din carne.

Glühwein_Viena_eSky

Seara poti trece pe langa aceste targuri si sa te bucuri de spectacolul de lumini, dar da, cel mai probabil este imposibil sa te plimbi liber prin marea de oameni. Targurile de Craciun din fata primariei (Rathausplatz) sau cele din fata palatelor sunt printre cele mai populare.

Rathausplatz_Viena_eSky

Daca tot vorbim de targuri, iti propunem si Piata Naschmarkt, una dintre cele mai cunoscute piete de legume, fructe, de ale gurii in general si de haine sau alte lucruri, care mai de care. Din nou, recomandam sa mergi acolo dimineata sau in timpul zilei.

Naschmarkt_Viena_eSky_1Naschmarkt_Viena_eSky_2

Cladirea Hundertwasserhaus este o cladire-bijuterie, proiectata de arhitectul-pictor Friedensreich Hundertwasser in stil expresionist, ce aduce aminte de operele lui Gaudi din Barcelona.

Formele colorate si ondulate ale cladirii, alaturi de acoperisul acoperit cu pamant, iarba si copaci care cresc in interiorul camerelor si ale caror ramuri razbat spre exterior, de la ferestre – toate acestea adauga un strop de magie in mijlocul asezarii urbane.

Hundertwasserhaus_Viena_eSky

Stephansplatz este o alta piata centrala unde poti admira impunatoarea Catedrala Sf. Stefan (Stephansdom), un simbol al orasului construit in stil gotic, care este si una dintre cele mai inalte biserici din lume.

Stephansdom_Viena_eSky

Daca te intereseaza o sesiune de shopping ca la carte, iti recomandam strada centrala Mariahilfer Strasse, un punct de reper pentru cumparaturi, dar si pentru a admira arhitectura cladirilor rezidentiale.

Mariahilferstrasse_Viena_eSky

Funda rosie de pe cladirea magazinului Popp & Kretschmer este un alt punct de interes in perioada Craciunului, imaginile cu acest cadru inundand Instagramul. Acesta se afla in apropierea Operei si ofera cadrul perfect pentru o fotografie de sezon.

Funda_Viena_eSky

Pentru mai multe idei de atractii gratuite in Viena, ai aici o lista de 12 obiective turistice care te asteapta.

Pentru trup si suflet: mancare, cafea si filme

Un oras vibrant precum Viena ofera multe surprize, inclusiv in zona restaurantelor. Desi Austria are o bucatarie axata foarte mult pe preparate din carne, acum iti recomandam doua localuri ascunse, vegetariene, cu o atmosfera intima si un decor creativ: Makro 1 si Harvest Cafe-Bistrot. Daca vrei sa degusti o cafea clasica vieneza, iti recomandam si Cafe Central, una dintre cafenelele cu traditie din oras, frecventata in trecut de artisti, filozofi si chiar figuri politice precum Trotsky sau Hitler.

Viena_cafea_eSky

Daca vrei sa iei o pauza de la vizitat si sa te bucuri alaturi de localnici de un film bun, este bine de stiut ca in Viena se dubleaza filmele, astfel incat trebuie sa cauti un cinematograf specializat pe filme in engleza. Unul dintre aceste tipuri de cinematografe este ARTIS International, un cinema mic si cochet, aflat in zona centrala, care proiecteaza ultimele blockbustere si filme pentru copii.

Viena te asteapta!

Nu mai sta pe ganduri – profita de zborurile ieftine catre capitala Austriei si rezerva acum un city break de poveste. Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispoziție – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 0373 769 740. Suntem aici pentru a te ajuta cu intreaga experienta: inainte, in timpul si dupa calatoria mult asteptata!

Tschüss!

Vreau oferte zbor Viena     Vreau cazare in Viena


City break sub 130 euro: unde calatorim la inceputul lui 2019

$
0
0

Cum iti dai seama ca esti un pasionat de calatorii? Simplu: nici nu te intorci bine dintr-o calatorie ca deja iti faci planuri pentru urmatoarea! Perioada sarbatorilor de iarna s-ar putea sa te lase fara resurse financiare, dar stai linistit: am gasit 3 solutii pentru un city break de iarna sub 130 si chiar sub 100 de euro! Iata recomandarile noastre:

Vezi pasarile flamingo in Cipru

Cipru_eSky

Stiai ca perioada de iarna este cea mai potrivita pentru a vedea pasarile flamingo roz? Poti vedea spectacolul incredibil al acestora (de la departare ai impresia ca sunt de fapt broaste, asa se aud), din luna noiembrie pana pe la finalul lui martie, in zona Lacului Sarat de langa Larnaca.

Ai pachete dinamice Zbor + Hotel pentru Larnaca incepand de la 126 euro/pers/3 nopti in perioada 18-21 ianuarie 2019.

P.S.: In Paphos ajungi chiar mai ieftin, cu zboruri incepand de la 26 euro/pers/dus-intors si cazare de la doar 10 euro/pers/noapte in perioada 16-19 ianuarie 2019.

Vreau oferte zbor Paphos     Vreau cazare in Paphos

Mergi de Ziua Indragostitilor in Italia

Roma_eSky

Roma este printre cele mai romantice orase din Europa, nu degeaba i se spune orasul etern…poate chiar al iubirii? Daca vrei sa iti surprinzi jumatatea de Ziua Indragostitilor, planifica din timp o calatorie in orasul aflat pe 7 coline. Ai mai multe detalii despre ce poti vizita aici in acest ghid de calatorie.

Ti-am gasit pachet dinamic Zbor + Hotel cu preturi incepand de la 64 euro/pers/3 nopti sau zbor de la 34 euro/pers/dus-intors si cazare de la doar 12 euro/pers/noapte pentru hoteluri notate cu 4-5 stele in recenziile TripAdvisor.

Vreau oferte zbor Roma     Vreau cazare in Roma

Descopera lumea antica in Grecia

Atena_eSky

Chiar si in lunile de iarna, vremea din Atena este una dintre cele mai calduroare din intreaga Europa – cu o medie de 10-13 grade. Asta inseamna ca poti sa scapi de invazia de turisti si caldura sufocanta caracteristica capitalei grecesti in perioada aprilie-septembrie.

Rezerva acum un pachet dinamic Zbor + Hotel cu preturi incepand de la 66 euro/pers/2 nopti in perioada 16 – 18 februarie sau poti sa rezervi separat avionul (cu preturi incepand de la 38 euro/pers/dus-intors) si cazare cu un rating de 4-5 stele pe TripAdvisor (cu preturi incepand de la 13 euro/pers/noapte).

Vreau oferte zbor Atena     Vreau cazare in Atena

Tu unde fugi dupa Sarbatori?

Calatorul este mereu pe drumuri sau cu gandul la viitoare drumuri asa ca, daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispoziție – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 0373 769 740. Suntem aici pentru a te ajuta cu intreaga experienta: inainte, in timpul si dupa calatoria mult asteptata!

La cat mai multe calatorii memorabile in 2019!

3 idei pentru Ziua Indragostitilor + orasul cu numele predestinat

$
0
0

Dragobete sau Ziua Sfantului Valentin – daca inca nu ti-ai rezervat escapada romantica din luna februarie sau esti in pana de idei, noi ti-am pregatit o lista cu trei orase pentru tine si jumatatea ta:

1. Bologna, Italia

Bologna_eSkyGalerii exterioare cu coloane si tavane in forma de arcada care servesc drept adapost si loc de plimbare in jurul unor cladiri, piete sau alte edificii de patrimoniu – asta te asteapta in Bologna! Ce inseamna mai exact asta? Ca te poti plimba agale prin acest oras italienesc chiar si atunci cand ploaia pare ca vrea sa iti strice planurile. Bineinteles, o pizza impartita in doi sau pastele bolognese sunt musai de incercat in acest city break de Ziua Indragostitilor!

Profita de ocazie si rezerva acum: ai zboruri incepand de la doar 37 euro/pers/dus-intors si cazare de la 21 euro/pers/noapte in perioada 14-18 februarie.

Vreau oferte zbor Bologna     Vreau cazare in Bologna

2. Madrid, Spania

Madrid_eSkyVrei sa asculti una dintre cele mai frumoase limbi latine cu accentul tipic spaniol? Mergi in Madrid si exerseaza acel „¡Te quiero mucho, mi amor!” perfect pe care sa il soptesti jumatatii tale! Explorati impreuna Palatul de Cristal din Parcul Retiro, mancati jamón iberic din piata Mercado de San Miguel si lasati-va impresionati de un tur al Palatului Regal. Bonus: in mai putin de o ora, cu trenul sau cu autobuzul, puteti ajunge in Toledo, un mic muzeu in aer liber.

In weekendul 22-24 februarie, ai zboruri directe incepand de la 117 euro/pers/dus-intors, iar preturile la cazare pornesc de la 20 euro/pers/noapte. Cum suna acest city break de Dragobete?

Vreau oferte zbor Madrid     Vreau cazare in Madrid

3. Palermo, Sicilia

Palermo_eSkyAcum ne indreptam tot in zona Italiei, in varful Cizmei, si te ducem in Palermo, capitala insulei Sicilia. Aici ai parte de o incursiune in timp, unde vei putea vedea mozaicuri bizantine, domuri maure, ornamente baroce si ruine datand de pe vremea legendarei Cartagina. Tot ca un fapt istoric, aici este locul unde Nicolae Balcescu si-a petrecut ultimii ani din viata. Datorita pozitiei strategice, orasul a cunoscut de-a lungul timpului dominatia mai multor popoare: de la fenicieni, bizantini, mauri si germani, pana la francezi, spanioli si austrieci. De aceea, cu siguranta vei observa acest mix eclectic in intreaga viata a orasului: de la arhitectura si gastronomie pana la cultura si obiceiuri.

Ti-am gasit zbor cu preturi incepand de la 46 euro/pers/dus-intors si cazare de la doar 14 euro/pers/noapte in perioada 23-36 februarie.

Vreau oferte zbor Palermo     Vreau cazare in Palermo

4. Ljubljana, Slovenia

Ljubljana_eSky

Capitala Sloveniei are un nume predestinat: potrivit lingvistilor, numele orasului deriva din cuvantul „ljubljena” care inseamna persoana iubita. Acest mic oras este cu siguranta unul unde dragostea pluteste in aer! Pe de-o parte are un aer istoric, datorita edificiilor si a castelului de pe dealul din apropiere, dar pe de alta parte are o energie tinereasca, specifica unui oras studentesc. Simbolul orasului este dragonul, iar cafenelele intime si restaurantele cu mancare extraordinara se gasesc din plin in micuta capitala. 

Din pacate, Adria Airways nu mai opereaza zborurile directe Bucuresti – Ljubljana, dar poti profita de ocazie si mergi intr-un city break prelungit: se ajunge foarte usor cu masina sau autocarul din Zagreb (Croatia) sau din Viena (Austria).

Bonus: Slovenia este o tara atat de mica, dar atat de frumoasa, incat in doar o ora s-un pic ajungi cu autobuzul din Ljubljana in Bled – unul dintre cele mai pitoresti locuri din Europa.

Vreau cazare in Ljubljana

Tu unde planuiesti escapada romantica?

Daca te-am inspirat in alegerea unei destinatii pentru Valentine’s Day sau Dragobete, colegii de la rezervari te vor ajuta cu tot suportul de care ai nevoie inainte, in timpul si dupa calatorie! Poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau telefonic la 0373 769 740.

Pentru o calatorie de iubit!

Top 5 orase din Romania de vazut in 2019

$
0
0

La inceput de an, este normal sa iti faci liste peste liste; sa iti setezi teluri marete si sa te gandesti la pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a avea un 2019 exact asa cum iti doresti! Ei bine, nici calatoriile nu scapa de aceste liste de inceput de an; anul acesta te sfatuim sa vizitezi cat poti si din Romania, unele orase te pot surprinde mai mult decat placut. Iata cele 5 orase pe care te sfatuim sa le vezi cat mai curand:

  1. Oradea

De cativa ani, Oradea a inceput o transformarea spectaculoasa si acum isi merita pe deplin titulatura de Orasul Art Nouveau din Romania, incadrat intr-o lista europeana alaturi de orase precum Viena sau Budapesta. Anul trecut a fost si prima editie TIFF Oradea, iar cetatea din oras este vara plina de activitati si festivaluri urbane. Baile Felix sunt la o aruncatura de bat, asa ca te sfatuim sa ajungi cat de curand acolo.

2. Timisoara

Viitoarea Capitala Culturala Europeana din 2021, orasul banatean este si el in proces de restaurare pentru a primi cum se cuvine turistii. Dar nu te teme: centrul vechi este tocmai bun de facut acea poza reprezentativa cu Piata Unirii sau Piata Victoriei, locuri cu insemnatate istorica pentru romani. Pentru o privire in trecut, mergi in cartierul Fabric si pentru un bar cool, cu un Muzeu al Comunismului la parter, mergi la Scart Loc Lejer.

3. Deva + Hunedoara

Aici am trisat un pic pentru ca am trecut doua orase, dar sincer, Hunedoara este un orasel micut si simpatic, dar in afara de Castelul Corvinilor, nu stim daca merita mai mult de o zi-doua. Mai degraba te cazezi in Deva, capitala judetului, vizitezi si cetatea cu acelasi nume si te bucuri de o superba panorama, apoi tragi o fuga si in mai putin de 15-20 min ai ajuns la Castelul Corvinilor, un castel extraordinar de impunator pe dinafara, dar nu foarte impresionant pe dinauntru.

4. Iasi

Orasul de pe 7 coline al Romaniei este un loc incarcat de istorie si tineresc in acelasi timp. Pe langa vizita la Palatul Culturii, muzee sau parcul Copou cu teiul lui Eminescu, incearca sa ajungi si la Biblioteca Universitatii Gheorghe Asachi – este trecuta in topul celor mai frumoase biblioteci din lume!

5. Constanta

Poate suntem subiective pentru ca suntem indragostiti de mare, dar Constanta incearca, incet-incet, sa mai revitalizeze aspectul orasului. Centrul Vechi este renovat in mare parte, iar acolo te sfatuim sa mergi la Muzeul de Istorie si sa vezi o parte din Tezaurul romanesc…ce ne-a mai ramas, ce-i drept! 

Tu cat ai vazut din Romania?

Stim ca mereu te gandesti ca ai timp sa vezi orasele romanesti dupa ce vezi lumea intreaga, dar noi te sfatuim sa incepi aceasta (re)descoperire a tarii cat mai curand. Cine stie, poate peste cativa ani, vei reveni in aceste orase si le vei vedea cu alti ochi decat atunci cand le-ai vazut prima data. Nu uita: Colegii de la rezervari te vor ajuta cu tot suportul de care ai nevoie inainte, in timpul si dupa calatorie! Poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau telefonic la 0373 769 740.

Exploreaza cat mai mult!

Top 5 destinatii din Europa de vizitat in 2019

$
0
0

Exista orase in care te intorci iar si iar, si orase pe care nici nu te-ai gandit sa le descoperi. Pentru lista de calatorii cat mai diverse din acest an, dar si pentru inspiratie pentru minivacanta de Paste si 1 mai, mai jos iti oferim 5 idei de orase musai de vizitat in viitorul apropiat:

1. Istanbul

Istanbul_eSkyIncredibilul oras de pe Bosfor poate fi putin coplesitor, mai ales daca iei in considerare ca are o populatie aproape cat intreaga Romanie la un loc! Dar fosta capitala a Imperiului Bizantin este o lectie de istorie, cultura si dor nemarginit – toate intr-un singur loc.

Viziteaza Muzeul Inocentei in minunatul cartier central Beyoğlu, primul muzeu imaginat intr-un roman (al lui Orhan Pamuk) si transformat apoi in realitate; testeaza-ti puterea de negociere in Marele Bazaar; mananca peste proaspat la restaurantele de sub podul Galata si mergi intr-o mica plimbare cu tramvaiul rosu, simbolul strazii Istiklal Caddesi, adevarata inima a orasului.

In perioada aprilie-august, ai zboruri directe de la doar 146 euro/pers/dus-intors!

Vreau oferte zbor Istanbul     Vreau cazare in Istanbul

2. Odessa

Odessa_eSkyDe cele mai multe ori ajungem sa vizitam intreaga lume inainte de a vizita locurile apropiate de noi. Cu ocazia zborurilor directe introduse de TAROM anul trecut, acum este mai usor sa vizitezi o bucatica de Ucraina intr-un timp mai scurt. Mai nou, si compania LOT opereaza zboruri cu escala in Varsovia (ocazie buna pentru un city break prelungit) catre Odessa, cel mai important oras port din Ucraina.

Mergi in acest oras cochet care isi pastreaza farmecul de la inceputul secolulul 19, cu centrul istoric bine pastrat si cu strada centrala Derybasivska, care ofera turistilor o varietate de cafenele, restaurante si magazine, protejate de copaci maiestuosi.

Vreau oferte zbor Odessa     Vreau cazare in Odessa

3. Copenhaga

Copenhaga_eSkyMica Sirena nu este singura atractie faimoasa din Copenhaga (si chiar este mica, o statuie de dimensiuni nu atat de impresionante precum povestea). Capitala Danemarcei, considerata una dintre cele mai fericite tari din lume, este ofertanta din punctul de vedere al arhitecturii neoclasice, al portului colorat si vechi de secole, Nyhavn, si a conexiunii directe cu Suedia: poti ajunge usor cu trenul sau autobuzul in Malmö.

In perioada 15-20 mai, ai bilete de avion incepand de la doar 103 euro/pers/dus-intors si cazare cu preturi incepand de la 40 euro/pers/noapte.

Vreau oferte zbor Copenhaga     Vreau cazare in Copenhaga

4. Glasgow

Glasgow_eSkyCel mai mare oras din Scotia nu este capitala Edinburgh, ci Glasgow, un oras care s-a reinventat continuu in ultimele decenii, facand trecerea de la oras industrial la centru cultural al tarii. Daca vrei sa te delectezi cu un whisky ca la mama lui acasa, sa vizitezi cele peste 90 de parcursi si spatii verzi din oras sau sa descoperi cat adevar sta in spatele sloganului oficial – People Make Glasgow – atunci pune pe lista orasul muzicii din Scotia.

Un fapt amuzant: stii care este animalul oficial al acestei tari? Unicornul. Daca povestile cu castele bantuite nu erau motiv suficient pentru a vizita Scotia, atunci cel putin acest fapt ar trebui sa te intrige si sa puna aceasta tara pe lista de calatorii din 2019.

Vreau oferte zbor Glasgow     Vreau cazare in Glasgow

5. Porto

Porto_eSkyDe magicul Porto ti-am mai povestit aici, dar am revenit asupra orasului de la Oceanul Atlantic care incanta pana si cei mai exigenti gastroturisti si iubitori de vin! Porto este un oras mai putin vizitat decat faimoasa Lisabona si nu este atat de greu de parcurs.

Orasul studentesc trebuie luat usor la pas si savurat pe indelete pentru a avea ocazia de a intelege cum de J.K. Rowling a gasit aici inspiratia pentru a scrie Harry Potter. De aceea, despre Livraria Lello, una dintre cele mai frumoase librarii din lume, se spune ca a fost un punct important de plecare pentru crearea faimoasei lumi magice.

Organizare: Poti zbura pana in Madrid sau Lisabona, iar de acolo ai zboruri ieftine pana in Porto.

Vreau oferte zbor Madrid     Vreau cazare in Porto

Descopera Europa mai putin vizitata!

In 2019, incearca sa vizitezi cat mai mult din orasele mai putin turistice sau sa descoperi orasele faimoase in perioadele din afara sezonului – asa vei avea timp pe indelete sa savurezi farmecul local. Colegii de la rezervari te ajuta cu tot suportul de care ai nevoie inainte, in timpul si dupa calatorie. Poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau telefonic la 0373 769 740.

La cat mai multe calatorii pline de descoperiri!

Exploreaza Indonezia: pregateste-ti bagajul de aventura!

$
0
0

„Vacanta pare mai lunga cu un bagaj bine facut!”. Cel putin asa ar suna mesajul de pe un sticker lipit pe bagajul tau pentru Indonezia pentru un plus de inspiratie intr-o aventura de neuitat. Si printr-o aventura de neuitat, ne referim la o lista de lucruri de ne-uitat-acasa.

Citeste sugestiile noastre pentru organizarea eficienta a bagajului pentru o destinatie exotica. Iar la final afli mai multe de un concurs tocmai bun pentru gastroturisti.

Indonezia este o tara calduroasa, mai ales daca o vizitezi in perioada potrivita: spre exemplu, daca te-ai gandit sa mergi in Bali, perioada perfecta pentru vacanta este in timpul sezonului uscat (mai-septembrie). Dar faptul ca soarele-ti va mangaia umerii timp de doua saptamani, nu inseamna ca bagajul tau trebuie sa se rezume la costum de baie si crema de soare.

Articol_eSky_Indonezia_1

Si pentru ca stim ca pregatirea bagajului este, de obicei, plina de distrageri, avem cateva sfaturi pline de distractie despre organizarea acestuia.

Mai intai, inchide putin ochii: imagineaza-ti ca vei petrece aproape doua saptamani in Bali. Nu doar la plaja, ci si vizitand obiective turistice, campuri inverzite si drumuri pietruite. Nu-i asa ca trebuie sa te gandesti foarte bine ce sa iei cu tine?

Hai sa incepem cu interiorul bagajului si ce sa iei la tine:

  1. Haine lejere pentru zile insorite. Vei umbla mult pe vreme caniculara si trebuie sa te simti cat mai confortabil, ore in sir. Alege haine deschise la culoare: rochii vaporoase, pantaloni lungi din bumbac subtire, pantaloni scurti, fuste lungi sau medii, tricouri suficiente, saluri. E important de stiut ca exista temple pe care nu le poti vizita fara imbracamintea care iti acopera picioarele sau cu umerii descoperiti, asa ca e bine sa ai cel putin un sal pus in bagaj.
  2. Haine mai groase pentru zile ploioase. Jachete, blugi, hanorac. Dar incearca sa nu iei mai multe modele, ci doar 1-2 de schimb, in functie de perioada.
  3. Incaltaminte comoda pentru drumuri lungi. Slapii vor fi cei mai buni prieteni ai tai. Dar vei avea nevoie si de cateva perechi de adidasi lejeri, care sa permita picioarelor sa respire si sa nu te incomodeze la drumuri lungi.
  4. Palarii de paie pentru raze de soare. Primele lucruri pe care le vei pune pe lista ar trebui sa fie palaria de soare, sapca, crema de soare si solutiile pentru tantari. Chiar daca le gasesti si acolo, e bine sa iesi din aeroport cat mai protejat, fara stres.
  5. Produse de infrumusetare strict necesare. Renunta la prea multe farduri, creme si lucruri de care chiar nu ai nevoie, ca oja, placa de par, geluri sau uleiuri speciale pentru par sau barba. Pune toate cosmeticele intr-o gentuta, sa stii unde le vei gasi.

Articol_eSky_Indonezia_2

Cum organizezi bagajul ca sa incapa in el tot ce-ti doresti:

  1. Ruleaza hainele ca pe clatite. Poti afla din diferite tutoriale cum sa le asezi, ca sa ocupe cat mai putin spatiu. Impacheteaza-le cat poti de bine. Le poti aseza dinspre margine spre centru, asa incat ce e mai voluminos sa aiba loc in mijlocul bagajului.
  2. Renunta la extra ambalaje. Daca ai de luat obiecte cu tine, lasa acasa cutiile in care sunt depozitate si pune-le in pungute de panza sau de plastic. Chiar daca sunt mai fragile, le poti strecura printre haine, sa nu se strice.
  3. Cosmetice in recipiente mici. Pune samponul, balsamul sau gelul de dus in sticlute mici speciale pentru calatorii si ia cu tine doar atat cat crezi ca ti-ar trebui in vacanta. Pune toate cosmeticele intr-o singura punguta transparenta pentru a le gasi rapid.
  4. Ia pe tine cat mai multe haine. Perechea de blugi lungi o poti lua pe tine, la fel si o geaca sau un hanorac, legat la brau. Asa vei face si spatiu pentru alte lucruri sau suveniruri, mai ales la intoarcere.
  5. Renunta la lucrurile banale. Cand te intorci acasa, daca nu stii la ce sa mai renunti din bagaj pentru a face loc suvenirelor, renunta la prosoape, tricourile banale la care nu tii mortis, la pijamale, slapi. Fix acele lucruri pe care le poti gasi oriunde, oricand, la preturi modeste.

Articol_eSky_Indonezia_3

Iar cand vine vorba de suveniruri, stiai ca exista doua tipuri de calatori? Cei care se intorc acasa cu obiecte si cei care aduc gustari sau condimente pentru cei dragi. Daca faci parte din ultima categorie, inseamna esti un explorator al gustului si iti place sa imparti experienta culinara cu prietenii sau familia, pentru a o reproduce acasa.

Articol_eSky_Indonezia_4

Ei bine, ai noroc, pentru ca Indonezia este un taram al gusturilor intense. Dar asta nu inseamna ca nu te poti bucura de aromele sale chiar si acasa la tine. Kamis are o intreaga gama de condimente culese din Tinutul Zeilor, cu care poti pregati specialitati inedite, unice, fix ca in Bali. 

Si daca tot ai aflat cum iti pregatesti bagajul pentru o vacanta exotica, trebuie sa stii ca cei de la Kamis au un concurs numai bun pentru o aventura gastroturistica. Poti castiga un troller pe care sa-l echipezi eficient pentru zilele insorite, iar marele premiu este o super excursie de 10 zile in Bali! Cum stai cu planurile de calatorie, esti gata sa explorezi Indonezia?

Afla mai multe aici despre promotia Kamis si multa bafta!

Articol_eSky_Kamis

Unde sa sarbatoresti Pastele Ortodox in Europa

$
0
0

Daca anul acesta vrei sa descoperi si alte traditii de Paste, mai mult sau mai putin asemanatoare cu ale noastre, atunci inspira-te din lista noastra de 5 tari care sarbatoresc Reinvierea lui Iisus Hristos cu bucurie, traditii si bucate din plin!

1. Grecia

Grecia_Paste_eSkyPentru a avea o experienta unica de Paste, este musai sa vizitezi Grecia in perioada sarbatorilor pascale! Daca vizitezi insulele, vei putea vedea traditiile si bucuria localnicilor care se bucura de Paste mai ceva ca de Craciun sau Revelion. Corfu, Creta sau Hydra sunt printre insulele pitoresti care te poarta in alta lume.  

Dar noi iti recomandam sa vizitezi Atena, capitala care de obicei freamata de aglomeratie si este sufocata de caldura. In perioada Pastelui Ortodox (26-29 aprilie), capitala este neobisnuit de linistita, cu strazi aerisite si cu caldura suportabila. Este bine de stiu ca majoritatea barurilor si a restaurantelor sunt inchise in seara de Paste, dar ele se deschid dupa ora 00:00, atunci cand Postul Pastelui se incheie oficial.

Un loc extraordinar pentru a vedea artificiile si panorama orasului este biserica Agios Georgios (Sfantul George), stiuata la 277 metri deasupra nivelului marii, in varful dealului Lycabettus.

Oferte zbor Grecia
2. Cipru

Cipru_Paste_eSkyKalo Pascha (Paste Fericit)! Cipru este insula care se afla intre modernitate si traditie, intre tumultul turistilor si linistea din extra-sezon, intre traditiile bisericesti si decoratiunile uriase cu oua si iepuri uriasi tematici.  Ce este impresionant la greci si ciprioti este faptul ca, spre deosebire de catolicii care pare ca se concentreaza mai mult pe suferintele lui Iisus Hristos, acestia se concentreaza mai mult pe bucuria Reinvierii.

Pe langa ouale rosii specifice sarbatorilor pascale, se prepara si multe produse de panificatie: Tiropites (placinte cu branze, un fel de merdenele), Tsoureki (cozonacul grecesc), Flaounes (produs tipic cipriot, pregatit in Joia Sfanta si de Ramadan, in cazul cipriotilor musulmani).

Oferte zbor Cipru
3. Bulgaria

Bulgaria_Paste_eSkyFloriile (Tsvetnitsa-Vrubnitsa) dau startul saptamanii sfante de Paste, atunci cand intreaga tara se pregateste pentru a sarbatori Pastele. La fel ca in Romania, ouale rosii sunt la loc de cinste si celebrul Kozunak – da, acesta este numele bulgaresc. Exista totusi ceva mai multe supersitii: primul ou vopsit trebuie sa fie de culoare rosie si sa fie tinut langa o icoana a Fecioarei Maria pana anul viitor. Atunci ciocnesti oul si daca este alb in interior, atunci familia ta va fi binecuvantata in anul urmator; daca insa oul este negru, atunci trebuie sa fii mai precaut in viitor.

Inchiriere masini     Vreau cazare in Bulgaria

4. Ucraina

Ucraina_Paste_eSkyPastele in Ucraina este o combinatie de traditii crestine, obiceiuri pagane si folclor – adica tot ceea ce trebuie pentru a da sare si piper unui city break in Ucraina in perioada Pastelui.

Traditia oualelor incondeiate este una dintre lucrurile cu care ucrainienii se mandresc: Pysanka. La decorarea oualelor se foloseste ceara de albine si oul este scufundat in repetate ori in vopsea pentru a se crea un model complicat, in mai multe straturi. In ceea ce priveste „painea dulcea” traditionala, in acest caz ea este Paska.

Vreau cazare in Ucraina
5. Rusia

Rusia_Paste_eSkyAbundenta, opulenta, religie – acesta este Pastele in Rusia, unul dintre locurile care sarbatoresc, din nou, cu mult fast perioada Reinvierii lui Hristos. Bogatia gastronomica se traduce in kulich (pasca), pashka (un fel de tort/prajitura cu branza dulce), variate torturi de Paste si ouale vopsite.

Vreau cazare in Rusia

Tu unde planuiesti sa sarbatoresti Pastele?

Daca anul acesta vrei sa descoperi si alte traditii de Paste, mai mult sau mai putin asemanatoare cu ale noastre, atunci nu ezita sa apelezi la ajutorul consultantilor nostri, care te ajuta cu tot suportul de care ai nevoie inainte, in timpul si dupa calatorie. Poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau telefonic la 0373 769 740.

Sarbatori fericite!

Descopera Canada, una dintre cele mai mari si fericite tari din lume!

$
0
0

Canada, cu o istorie de doar 151 de ani, este una dintre tarile care au fost construite intr-o sfera multiculturala. Oficial, populatia de origine romana numara aprox. 200.000 de oameni, dar numarul total ajunge chiar la o jumatate de milion. Asadar, pregateste-te sa explorezi una dintre cele mai fericite tari din lume: din vara ai din nou zboruri directe Romania – Canada!

Anul trecut aveam surpriza ca, dupa 10 ani, sa avem din nou zboruri directe transatlantice din Bucuresti catre Montreal si Toronto. Dupa succesul inregistrat in 2018, compania Air Canada (prin divizia dedicata Air Canada Rouge) va introduce din nou aceste zboruri in programul de vara si chiar le va suplimenta! Hai sa le luam rand pe rand si sa vedem mai intai despre ce putem vizita in aceste destinatii:

1. Toronto

Toronto_eSkyIncepe cu cel mai mare oras din Canada si cel mai divers oras multicultural din lume: aici sunt vorbite peste 100 de limbi! Pe langa nenumaratele optiuni de restaurante, baruri, cluburi si festivaluri eclectice din oras, poti ajunge in doar 3h la Cascada Niagara in forma de potcoava (Horseshoe Falls) de pe teritoriul canadian.

Toronto este un oras divers, incat toti turistii se simt ca acasa aici. Toleranta, diversitate si o metropola tanara: iata ingredientele de succes pentru cei care vor sa viziteze capitala provinciei Ontario.

Pont de calatorie: Daca vrei sa vizitezi si New York-ul (aflat la doar 1h30 min de zbor), afla ca exista conexiuni directe si accesibile ca pret cu Air Canada Rouge, divizia dedicata calatoriilor tale!

2. Montreal

Montreal_eSkyMananca, calatoreste, iubeste! Viziteaza Montreal, orasul care isi celebreaza gastronomia printr-un mare festival. Descopera poutine – cartofii prajiti cu sos si branza – ce nu este de iubit aici? Orasul este capitala regiunii Quebec, unde franceza este vorbita ca la ea acasa, si este deseori numit Parisul Canadei.

Pont de calatorie: Daca esti un impatimit al oraselor si vrei sa descoperi cat mai multe intr-un timp scurt, afla ca exista legaturi foarte bune cu Air Canada Rouge catre Boston, Las Vegas si San Francisco. De asemenea, te poti bucura de conexiuni rapide oriunde zboara Air Canada – asta inseamna ca, dupa ce termini de vizitat Toronto sau Montreal, poti zbura cu usurinta catre alte 64 de destinatii din Canada. Cate zile de concediu ai anul acesta? Incepe sa iti faci planurile de vara!

Tu cand planuiesti sa descoperi America de Nord?

Incepe sa numeri zilele si pregateste-te de o excursie pe continentul nord-american! In perioada iunie-octombrie, zborurile vor fi cu o frecventa de 3 ori pe saptamana dupa cum urmeaza:

  • Toronto – Bucuresti – plecare luni, miercuri si sambata la ora 17:35, iar dinspre Bucuresti inspre Toronto, plecarile vor avea loc in zilele de marti, joi si duminica la ora 13:40, cu aterizarea in aceeasi zi la ora 17:05.
  • Montreal – Bucuresti – plecare in zilele de marti, joi si duminica la ora 16:50, iar dinspre Bucuresti inspre Montreal, zborurile vor avea loc in zilele de luni, miercuri si vineri, cu plecarea la ora 13:40 si aterizarea in aceeasi zi la oras 16:20.

Bineinteles, daca tot planuiesti o excursie catre America de Nord, profita si de conexiunile rapide dintre Canada si SUA, unde poti zbura catre 60 de destinatii americane.

Recapitulam: ajungi in Toronto sau Montreal cu zborurile directe Air Canada Rouge, explorezi orasele si politetea specifica canadienilor, apoi zbori cu Air Canada catre alte 64 de destinatii din Canada sau 60 de orase din SUA.

Air Canada Rouge_eSkyOferta de la bordul Air Canada Rouge include divertisment cu streaming gratuit, mese calde, gustari si bauturi, locuri premium, servicii de specialitate pentru clienti, internet de mare viteza prin satelit (la zboruri selectate) si conectivitate cu reteaua de zboruri Air Canada si Star Alliance.

De asemenea, important de stiut: pentru ca romanii nu mai au nevoie de viza, este nevoie doar de o autorizatie de calatorie electronica (ETA).

Daca te putem ajuta cu o oferta de calatorie personalizata, conform nevoilor tale, nu ezita sa apelezi la ajutorul consultantilor nostri, care te ajuta cu tot suportul de care ai nevoie inainte, in timpul si dupa calatorie! Poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau telefonic la 0373 769 740.

La cat mai multe calatorii!


Exploreaza Indonezia: Top 5 preparate aromate din Bali

$
0
0

Daca esti cu gandul de mult la o escapada exotica in Bali, Indonezia, inseamna ca esti pregatit si de bunatatile pe care le vei manca acolo. Ti-am spus despre cum iti poti pregati bagajul pentru doua saptamani de vis, iar acum venim cu 5 recomandari de mancare indoneziana.

Indonezia este o tara versatila cand vine vorba de arome: localnicilor le place sa se joace cu condimente dulci (cuisoare, nucsoara, scortisoara) in mancaruri sarate si sa jongleze cu cele proaspete (ghimbir, curcuma, lemongrass) in supe calde. Si tocmai de aceea, daca esti un explorator culinar, vei dori sa descoperi cele mai gustoase preparate din Bali.

eSky_Indonezia_1Pentru a intelege retetele din Bali, trebuie sa ne intoarcem un pic in timp si vom observa ca balinezii isi iau inspiratia din tari precum India si China, tari care au contribuit istoric la definirea culturii locale.

Orezul este elementul principal al multor mese balineze. Consumat alaturi de legume, carne sau fructe de mare, orezul este alimentul pe care indonezienii l-au pastrat de la chinezi si l-au cultivat pe multe dintre campurile lor.

In schimb, indienii au adus, pe langa condimentele noi (seminte de susan, chili, turmeric) si religia hindusa. Acest lucru a avut un impact major asupra bucatariei balineze, deoarece multe festivaluri si celebrari religioase includ feluri de mancare pregatite special pentru a fi consumate in timpul ceremoniilor sau ca ofranda pentru zeitati.

O alta parte importanta a gastronomiei balineze este reprezentata de mancarea pe care o poti cumpara direct in strada, la tarabele din piete sau in zonele turistice. La aceste tarabe, localnicii iti vor pregati pe loc frigarui, orez cu peste, supe calde sau deserturi aromate si sucuri din fructe proaspete.

eSky_Indonezia_2Daca esti gata sa explorezi taramurile culinare ale Indoneziei si vrei sa afli ce poti savura in Bali, avem cateva sugestii pentru tine. Lasa-ti mintea sa-si imagineze gusturile si aromele noi pe care le-ai putea testa in aceasta escapada si hai sa pornim la drum:

1. Satay (frigarui)

In restul Indoneziei vei gasi peste tot reteta clasica de Satay: bucatele de carne pe o frigaruie, alaturi de un sos picant. Din fericire, localnicii din Bali au gasit o abordare si mai delicioasa: carnea este tocata si condimentata cu fulgi de cocos si bumbu (un amestec de condimente specific indonezian), modelata in bucatele si pusa pe betisoare aromate cu lemongrass, apoi facuta pe gratare cu carbuni fierbinti. Este servita alaturi de o pasta de creveti sau un sos de arahide.

2. Betutu (rata/pui gatite incet)

Betutu este unul din preparatele preferate ale balinezilor: rata sau pui intreg, umplute cu condimente specifice, invelite in frunze si scoarta de bananier, puse intr-un cuptor cu carbuni pentru 6-7 ore. Rezultatul este o carne frageda, care se desprinde usor de pe os si pe care o poti manca alaturi de legume sau orez alb.

3. Nasi Ayam si Nasi Campur (orez cu pui)

La fel ca si in cazul frigaruilor Satay, balinezii au adaptat reteta orezului cu pui si o servesc in multe restaurante de pe cuprinsul insulei. Servit alaturi de bucati de babi guling (purcelus) sau betutu (rata sau pui gatite la abur), impreuna cu legume mixte si sos picant, orezul este invaluit de arome.

4. Tahu (tofu)

Fie ca vrei un snack rapid sau sa acompaniezi o masa mai ampla, tahu (tofu) poate lua multe forme: pachetele de primavara alaturi de un sos aromat, intr-un curry cu pui si orez sau chiar prajit, pe gratar si in panada. Este folosit si ca garnitura la supe si preparate din carne, completand aroma preparatelor.

5. Ikan bakar (peste pe gratar) in stilul Jimbaran

In timp ce soarele apune peste mare, o plimbare pe faleza te aduce mai aproape de o gustare minunata: peste snapper pe gratar. Servit alaturi de un sos dulce picant de rosii cu chili, ikan bakar este preparatul ideal cu care sa inchei o zi frumoasa.

eSky_Indonezia_3

Dupa ce gusti toate aceste bunatati, este imposibil sa nu te intrebi ce sta in spatele aromelor intense. Ei bine, condimentele sunt cele care fac felurile de mancare indoneziene sa-ti surprinda papilele gustative.

Daca preparatele de mai sus te-au inspirat sa gatesti si acasa retete balineze, Kamis vine in ajutorul tau cu o selectie de condimente aduse chiar din Indonezia care te vor ajuta sa pregatesti mancarurile exotice preferate.

Totodata, trebuie sa stii ca cei de la Kamis au un concurs numai bun pentru o aventura gastroturistica. Poti castiga un troller plin cu condimente pentru preparatele tale balineze sau marele premiu: o super excursie de 10 zile in Bali!

Cum stai cu planurile de calatorie, esti gata sa explorezi Indonezia?

Afla mai multe aici despre promotia Kamis si multa bafta!

Kamis_eSky

Exploreaza Indonezia: 6 locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Bali

$
0
0

Cand te gandesti la Bali, poate ca primul lucru care-ti vine in minte este o plaja cu nisip auriu care isi da intalnire la mal cu apa turcoaz a marii. Dar peisajele balineze sunt mai variate de atat: lanuri verzi de orez, stanci taiate de natura in modele minunate, munti inalti si paduri populate de animale exotice. La fel de bogata este si arhitectura templelor locale si cultura traditiilor balineze.

Daca ti-ai facut bagajul pentru o vacanta in tinutul insorit al Indoneziei si ti-ai organizat lista de preparate locale pe care vrei sa le gusti, e timpul sa-ti setezi si obiectivele turistice pe care vrei sa le vizitezi, dar si locurile unde te gandesti sa te relaxezi in Bali – noi ti-am pregatit o lista de 6 idei tocmai bune pentru inspiratia exotica:

1. Plaja Kuta

eSky_Plaja KutaPoate ca plaja este primul loc pe care vrei sa-l vizitezi in Bali, ceea ce este perfect normal. O vacanta fara „balaceala” si relaxare la plaja nu este cu adevarat o vacanta, cel putin nu in Bali. Kuta este una dintre cele mai indragite plaje si acest lucru este usor de observat pentru ca este si foarte vizitata. Multi vin aici pentru valurile numai bune pentru surf, dar si pentru varietatea de terase si cafenele care au vedere spre mare.

2. Cascadele Sekumpul

eSky_Cascadele_SekumpulIn numar de 7, cascadele Sekumpul au puterea sa te impresioneze cat ai zice „excursie”. Pentru ca asta poti face in jurul lor: daca angajezi un ghid local, poti merge intr-o drumetie de trei sau patru ore ca sa vezi toate cascadele. Traseul trece printre terase de orez si sate locale, inconjurate de copacii cu fructe exotice (rambutani si duriani), continuand printr-o jungla tropicala densa. Desi excursia poate fi obositoare pentru cei care nu sunt obisnuiti cu traseele montane, merita sa te distantezi un pic de zonele turistice aglomerate pentru a te reconecta cu natura si pentru a face o baie in cascadele racoritoare.

3. Templul Tirta Empul

eSky_Templul_Tirta_EmpulDatand din jurul anului 960 d.Hr., templul Tirta Empul este situat in padurea tropicala centrala din Bali si este destinata ritualurilor sacre de purificare. Totodata, acest templu este in patrimoniul cultural national. Spatiul este impartit in trei curti, iar punctul central este piscina mare, alimentata de un izvor de munte sfant. Aici, oamenii vin sa se roage si sa se purifice in apa cu puteri vindecatoare. Daca doresti sa participi la un ritual de curatare, intreaba inainte un ghid experimentat, pentru a te asigura ca respecti obiceiurile locale. Iar daca doresti doar sa-l vizitezi, acesta este deschis pentru turisti.

4. Terasele de orez Tegallalang si Jatiluwih

eSky_Tegallalang_JatiluwihVrei sa surprinzi fotografia perfecta pentru contul tau de Instagram? Atunci, terasele de orez Tegallalang si Jatiluwih ofera nuanta aceea extraordinara de verde de care ai nevoie. Nu numai ca sunt „instagramabile”, dar sunt si impresionante datorita simetriei neasteptate si a casutelor localnicilor plasate printre lanurile de orez. O modalitate relaxanta de a te bucura de peisaj este sa iei un loc la numeroasele restaurante si cafenele cu vedere la campuri. Ambele locatii folosesc cooperativele traditionale de gestionare a apelor denumite „subak”: un sistem de irigare recunoscut de UNESCO care dateaza din secolul al IX-lea.

5. Padurea Maimutelor din Ubud

eSky_UbudEste deja cunoscut faptul ca maimutele sunt la ele acasa in Indonezia. In Bali, Padurea Maimutelor din Ubud este considerata un sanctuar pentru macacii gri. Daca decizi sa vizitezi acest loc, nu doar ca vei fi impresionat de vegetatia luxurianta a padurii, dar vei putea interactiona cu un numar impresionat de maimute care te asteapta in „sufrageria lor”.

6. Complexul de temple Pura Ulun Danu Bratan

eSky_Pura-Ulun-Danu-BratanPe o mica insula, de-a lungul malului vestic al lacului Bratan, in zona muntoasa din Bali, vei gasi unul dintre cele mai pitoresti complexe de temple, datand din secolul al XVII-lea: Pura Ulun Danu Bratan. Reflexia templelor dublata in lacul Bratan transforma peisajul intr-unul desprins dintr-un vis. Lacul Bratan este una dintre principalele surse de irigare si apa potabila din Bali, iar complexul de temple este dedicat lui Dewi Danu, zeita marii si a lacurilor.

Tu ce planuiesti sa vizitezi?

Daca vei vedea obiectivele turistice de mai sus, cu siguranta te vei intoarce acasa cu aparatul foto plin de fotografii colorate: campurile verzi, apa albastra, plajele aurii si florile multicolore.

Poate pozele te vor inspira sa aduci putina culoare si in preparatele tale, inspirate de cultura balineza. Ei bine, Kamis vine in ajutorul tau cu o selectie de condimente aduse chiar din Indonezia care te vor ajuta sa pregatesti acasa (si sa pozezi) mancarurile exotice preferate.

Totodata, trebuie sa stii ca cei de la Kamis au un concurs numai bun pentru o aventura gastroturistica. Poti castiga un troller plin cu condimente pentru preparatele tale balineze sau marele premiu: o super excursie de 10 zile in Bali!

Cum stai cu planurile de calatorie, seria noastra de articole te-a convins sa vizitezi cat mai curand Indonezia?

Afla mai multe aici despre promotia Kamis si multa bafta!

eSky_Kamis

Viewing all 77 articles
Browse latest View live